Izvor: sportal.blic
06.11.2023 u 09:06
0

OD CIFRE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Evo koliko je Novak Đoković tačno zaradio na turniru u Parizu

Novak Đoković se iz Pariza vraća sa pravim bogatstvom.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković u nedelju je po sedmi put osvojio prvo mesto na ATP turniru iz serije Masters 1000 koji se igrao u pariskoj dvorani Bercy. Đoković je u finalu svladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:3.

Za 36-godišnjeg Đokovića to je bio jubilarni 40. naslov na turnirima iz serije Masters 1000, a ukupno 97. osvojeni turnir u karijeri.

Pobedom u glavnom gradu Francuske najbolji teniser sveta zaradio je čak 892.590 eura, a nakon finalnog okršaja naglasio je da mu je popbeda slađa jer je tokom turnira tri puta bio na rubu poraza.

Neverovatno da sam bio sposoban da osvojim turnir nakon svih problema koje sam imao. Tri put sam se vratio iz poraza, bio vrlo blizu ispadanju, ali sam smogao snage. Grigor je ostao bez gasa, ja takođe, ali sam našao snage prebaciti lopticu preko mreže. Ponosan sam na to što sam postigao. Zahvalan sam timu što je bio uz mene, samo mi znamo što smo prošli’, rekao je Đokoviću obraćanju nakon meča.

‘Bio sam u njegovoj situaciji ranije, blagoslovljen sam što sam pobedio više finala nego što sam gubio. Grigoru želim sve najbolje i verujem da će osvajati velike tuirnire’, naglasio je srpski teniser.

Đoković će i na novoj ATP lestvici biti prvi teniser svijeta s 9.945 bodova, a drugi je Carlos Alcaraz s 1.500 manje. Dimitrov će napredovati za tri mesta i stići će do 14. pozicije.

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter