Izvor: Happy BSC Portal/Kurir.rs
26.12.2023 u 15:33
0

„ODLIČNO SAM, IGRAĆU I KADA NAPUNIM 40“: Nole ni ne pomišlja da završi karijeru

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, najavio je da će pokušati da igra i nakon što napuni 40 godina.

Ovakve reči Srbina obradovaće milione fanova širom sveta, a Novak je kao idealan primer sportiste koji je vodio računa o sebi, svom zdravlju i telu, odabrao svog prijatelja, Toma Brejdija, koji je u u 46. godini završio dvadesettrogodišnju karijeru u NFL-u.

– Tom Brejdi je sjajan primer šampiona u svom sportu i neko ko je imao sjajnu karijeru i dugovečnost. Mnogo sati i vremena je uložio u brigu o sebi, u oporavak da se postara da svaki aspekt njegovog tela i uma bude pokriven, kako bi mogao da ima dugotrajnu uspešnu karijeru – rekao je Đoković u Rijadu.

Novak je poručio da definitivno neće razmišljati o prestanku sve dok igra na visokom nivou.

– Naučio sam mnogo od njega, iz njegovog primera i nadam se da ću moći da ostvarim karijeru koja će dostići 40 ili možda čak i više, videćemo. Sada se osećam odlično u svom telu i igrao sam tenis zaista visokog kvaliteta. Ova godina je bila jedna od najboljih sezona koje sam imao u životu. Zašto prestati dok još uvek igrate sjajno. Nastaviću i uzimaću godinu jednu po jednu, pa ću videti koliko daleko ću da odem.

Novak će u sredu, 27. decembra, odigrati egzibicioni meč u Rijadu, zatim sledi učešće na Junajted kupu, a onda i Australijan openu, gde će pokušati da dođe do 11. trofeja.

ČISTA DOMINACIJA: Novak PO PETI PUT najbolji sportista Evrope

Očekuje se da na tom turniru vidimo povratak Rafaela Nadala tenisu nakon duge pauze, ali u prvom planu će, pored Srbina, biti Karlos Alkaraz.

– Pojavio se Alkaraz što je odlično. Bio sam veoma srećan što sam imao četiri veoma dobra meča sa njim ove godine. Svaki meč je privukao veliku pažnju. Imali smo mnogo sjajnih trenutaka i to je dobro za naš sport. Imate Karlosa, Sinera, Runea, mlade igrače koji će nositi ovaj sport u godinama koje dolaze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter