Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
29.01.2024 u 08:15
0

OSVANULA NOVA ATP LISTA POSLE AUSTRALIJAN OPENA: Evo do kada je Đoković siguran kao broj 1

Najbolji teniser svih vremena započeo 410. nedelju kao prvi reket sveta.

Novak Đoković je započeo 410. nedelju kao teniski broj jedan, pošto je ovog ponedeljka izašla zvanično nova ATP lista, na kojoj je srpski teniser na njenom vrhu.

Znalo se odmah nakon što je Alkaraz u četvrtfinalu Australijan opena završio učešće da je Novaku zagarantovano prvo mesto i posle Australijan opena, iako je izgubio 1.200 bodova, zbog ispadanja u polufinalu, jer je prošle godine branio titulu i 2.000 bodova.

Ipak, i pored izgubljenih bodova, Novak je siguran na čelu, a to će biti slučaj sigurno još najmanje nekoliko nedelja, a najverovatnije i do Rolan Garosa, jer gotovo da ne brani bodove, za razliku od konkurenata, koji su imali odličan period u tom delu sezone između Australijan opena i Rolan Garosa, a o čemu smo već detaljno pisali.

Teoretski bi Novaka mogao pre Rolan Garosa da stigne samo Karlos Alkaraz, kome Novak beži 600 bodova, ukoliko bi igrao i Buenos Ajres i Rio i Akapulko, jer brani 500 bodova, a može reoretski da zaradi 1.250 ukoliko bude igrao i osvojio sva tri.

Alkaraz je prošle godine igrao Buenos Ajres i Rio, gde je u Argentini osvojio titulu, a u Brazilu stigao do finala, a potom se povukao iz Akapulka zbog povrede. Ako bi se sve ovo poklopilo Alkarazu, onda bi 2. marta pretekao Đokovića, ali pod uslovom da Novak ne igra neki turnir pre toga (prošle godine je igrao Dubai).

PRVO OGLAŠAVANJE NAKON ELIMINACIJE U MELBURNU: Novak napravio ŠMEKERSKI POTEZ o kome bruji svet

Ali, čak i da se ova gotovo nemoguća teorija ispuni Alkarazu, on neće preterano da se zadrži na prvom mestu, jer Novak ne brani bodove u Indijan Velsu i Majamiju, gde je ove godine najavljeno da zaigra i gde ima mogućnost da zaradi čak 2.000 bodova.

Dakle, gotovo je sigurno da će Novak ostati na prvom mestu bar do Rolan Garosa, pa će tako doći bar do 428 nedelja na prvom mestu. Već ovog ponedeljka je u odnosu na Rodžera Federera, prvog pratioca na toj večnoj listi, napravio razliku od 100 nedelja.

Kada je Top 10 u pitanju, videli smo četiri promene. Prvih šest mesta je ostalo nepromenjeno, dok je sada sedmi Holger Rune, osmi Hubert Hurkač, a deveti Tejlor Fric, dok je Stefanos Cicipas pao za tri mesta i sada je deseti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter