Izvor: BSC HAPPY
15.06.2023 u 18:25
0

NAJZANIMLJIVIJE ČINJENICE iz sveta SPORTA: Da li ste znali?

Saznajte deset zanimljivih činjenica iz sveta sporta za koje verovatno niste znali i koje su obeležile razvoj sporta kroz istoriju!

1. Nadimak Majkla Džordana u srednjoj školi bio je Medžik, po Medžik Džonsonu.

2. Kada je 1964. godine Kasius Klej, kasnije poznatiji kao Muhamed Ali, u borbi porazio Sonija Listona u Majamiju, arena u kojoj je borba održana sa kapacitetom od 16 hiljada ljudi – bila je poluprazna.

PROKUPLJE DOMAĆIN plej-ofa Bokserske lige Srbije – memorijal “Vlastimir Laci Stanišić”

3. Teniska legenda u invalidskim kolicima Ester Vergir se penzionisala nakon 470 pobeda zaredom i četiri paraolimpijska zlata.

4. Majkl Džordan, Bo Džekson i Vejn Grecki su bili glavne zvezde crtaća koji je emitovan 1991. godine na NBC televiziji:

5. Teniske loptice žute boje počele su se koristiti tek 1986. godine i to kako bi se povećala vidljivost za televizijske kamere.

6. Verovali ili ne, ali sport koji ima najviše registrovanih članova na svetu je ribolov.

7. Ivica Kralj je u toku svoje karijere tri puta bio uhvaćen u ofsajdu, najviše od svih golmana u istoriji fudbala.

8. Po nepotvrđenoj legendi Majk Tajson je gledao poslednji meč Muhameda Alija kada je imao 14 godina i jako ga je iznervirao Leri Holms, zato što je pobedio Alija. Tajson je pozvao Alija telefonom i rekao mu: „Narašću i vratiću mu za ovo što ti je uradio.“ Sedam godina kasnije, Tajson je imao meč sa Holmsom. Penzionisani Ali je ušao u ring i rekao: „Seti se šta si mi obećao.“ Tajson je nokautirao Holmsa u četvrtoj rundi.

9. Didije Drogba je kao klinac imao nadimak Tito. Majka mu je dala taj nadimak, jer je bila oduševljena jugoslovenskim Maršalom.

10. Muhamed Ali se boksom počeo baviti kad je imao 12 godina. Naime, nakon što mu je ukraden bicikl, policajcu kome se požalio mu je preporučio da treba da očvrsne i upiše boks.

USKORO NASTAVAK!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter