Izvor: TELEGRAF
30.09.2023 u 08:37
1

TRI POBEDE IH DELE OD VIZE ZA PARIZ: Odbojkaši Srbije poraženi od Turske

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspešno ušla u kvalifikacije za Olimpijske igre pošto je poražena od selekcije Turske u prvom kolu grupe B sa 3:1 – (25:22, 20:25, 25:14, 25:20).

U proteklih nekoliko godina, srpski i turski odbojkaški kolektivi vode velike borbe, nikada nije bilo „sa nulom“ i uvek je bilo gusto, ali je već treći put u nizu pobeda pripala protivnicima.

Interesantno je da su najbolji igrači Turske bili momci rođeni u Bosni i Hercegovini, braća Mirza i Adis Lagumdžija, te Mert Matić.

FANTASTIČAN START SRBIJE: Mićić osvojio zlatnu medalju, bronza za Cabolova na SP u rvanju!

Turski kolektiv je u prvom setu gubio samo u prva tri poena, a nakon toga se držao ili u egalu ili u prednosti, tako je uspeo da izgura do kraja i povede sa 1:0.

Nakon toga su naši odgovorili, nešto ubedljivije svakako, tako da su mnogi videli novi vatroment u međusobnom duelu posle 1:1.

Tada je Dražen Luburić uz Pavla Perića držao našu selekciju, ali su svi odjednom stali, ukupno sa Aleksandrom Atanasijevićem, te je to Orlove koštalo novog minusa u setovima.

Čak 7:1 serija u tom trećem setu je Turcima dala novi duh, mnogo jači nego do tog momenta, a i u četvrtom je usledila serija koja je presudila.

Verovatno da je i zamirisalo možda na 2:2 kada je Podraščanin izblokirao Matića za 15:13, ali nakon toga protivnička ekipa dolazi do 15:18 i nastavlja lagan kas ka pobedi.

Srbija će morati sada da pobedi u naredna tri duela ukoliko misli preko ove grupe do Olimpijskih igara, jer je sada sve mnogo komplikovanije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “TRI POBEDE IH DELE OD VIZE ZA PARIZ: Odbojkaši Srbije poraženi od Turske”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter