Izvor: Alo.rs
05.11.2023 u 16:58
0

NOVAK KRALJ PARIZA! Srbin osvojio Pariz, 40. masters trofej i kako je stariji sve je lakše

Srpski teniser u finalu pobedio Dimitrova sa 2:0

Novak Đoković je kralja Pariza. Srpski teniser je u finalu pobedio Grigora Dimitrova sa 2:0 i tako osvojio 40. Masters u karijeri.

Šta reći, svaka čast majstore, još jednim si dokazao da si najbolji teniser svih vremena i kapa dole za sve što radiš za Srbiju.

Tok meča:

Đoković – Dimitrov 2:0 (6:4, 6:3)

6:4, 5:3 – Kraj! Novak je sedmi put kralj Pariza! Servisom se bori Bugarin. Odservirao je peti as za 30:30. Ipak, ne pomaže ništa. Novak ima meč loptu i to je to! 

6:4, 5:3 – Još jedan! Jednoobrazna igra Srbina u ovom gremu, ali mu prolazi. Svaki put je servirao na T liniju i svaki put je pogodio. Servis vinerom stavlja tačku na ovaj gem (40:30).

6:4, 4:3 – Ipak se ne predaje! Fantastičan servis volej izvlači Bugarin iz rukava za 30:30. Aplaudirao mu je i Novak zbog ovog poteza. Mreža je pomogla Novaku da dođe do brejk lopte. Imao je Đoković lepu šansu, pošto je Grigor prokockao prvi servis, ali ga forhend nije slušao. Izjednačio je i došao do prednosti Dimitrov, a onda je lopta završila u mreži sa Novakove strane.

6:4, 4:2 – Grigorovo samouništenje. Nije morao Novak mnogo da se muči, gem je dobio sa nulom. Bugarin više ne uspeva da nađe način da odgovori na njegovu igru, počeo je da igra protiv sebe.

6:4, 2:2 – Novak nastavlja u istom ritmu. Odlično igra i odlično izgleda srpski teniser, što se za protivnika ne bi moglo reći. Smanjio je greške, ali nedovoljno, i dalje poklanja Đokoviću dosta poena. Opet lak gem na Srbinov servis (40:15). Još jedan egal.

6:4, 1:2 – Drži se Dimitrov. Opet je napao Đoković na startu gema, ali je tu stao. Pokušao je da gađa ugao, a lopta je završila u autu, a onda je imao pogrešnu procenu, otišao je u stranu suprotnu od one u koju je Dimitrov poslao loptu, pa je ovaj gem izgubio sa 15:40.

6:4, 1:1 – Ko kaže da ne radi bekend?! Još jeda viner iz ovog udarca, četiri ih ima za sad. Grigora više ni bekend ne sluša. Uspeo je da osvoji jedan poen u ovom gemu, pao je bugarski igrač.

6:4, 0:1 – Opet Grigor prvi dolazi do vođstva. Pomogao mu je jedan as, odnosno dva vinera (15:40).

Kreće drugi set:

6:4 – Lakše se diše. Novak osvaja prvi set i sve ide po planu, što se tiče finala protiv Dimitrova. Čini se da je Đoković rutinski stigao do prvog seta, ali veliku pomoć je imao od Grigora, koji je dosta grešio, a igrači poput Đokovića znaju to da kazne.

5:4 – Dimitrov siguran na svom servisu, ali sve zavisi od Novaka. Koji će servirati za prvi set u finalu. Držimo fige, Đokoviću.

5:3 – Još jedan gem bez izgubljenog poena za Novaka kojim potvrđuje brejk. Podigao je nivo igre u pravom trenutku.

4:3 – Evo ga! Brejk! Krenuo je dobro Novak, forhend sa puno spina je doneo prednost. Imao je šansu istim udarcem u sledećem poenu da ga napadne, ali je Grigor na mreži sačekao i poentirao. Ipak, stiže prva šansa za brejk! Znao je šta treba da napadne srpski as i to je uradio. Krenuo je svom snagom Dimitrov, poslao je jak servis, ali je Novak masteralno vratio i naterao ga da pogreši iz bekenda.

3:3 – Čim je krenuo servis nestali su problemi! Sa nulom osvaja gem srpski teniser. Nije uspeo da riternira ni na drugi servis Bugarin.

1. SET

2:3 – U svakom gemu teniser koji ne servira stigne do 30:30, ali i dalje nema brejk lopte u meču. Obojica igraju sa dosta slajza, Dimitrov nešto češće. Dimitrovu ne ide forhend, ima čak sedam neiznuđenih grešaka iz ovog udarca. Na drugoj strani, Novaku ne ide bekhend. Ima sedam grešaka iz ovog udarca.

2:2 – Prva servis greška Novaka u meču. Protiv Rubljova dan ranije ih je imao pet. Kada pogodi prvi servis, Novak do sada ima 7/7. Iz drugog servisa 1/5. Forhend ga služi dobro tokom čitavog turnira u „Bersiju“. Ima samo jednu grešku iz forhenda.

1:2 – Prilično nervozan start za oba tenisera, dosta greše u igri. Značaj meča čini svoje. Dimitrov je upisao prvi as i prve vinere u meču za novo vođstvo. Igra se 15 minuta u finalu.

1:1 – Novak je asom otvorio svoj prvi servis gem. Dan ranije, u polufinalu protiv Rubljova, Đoković je odservirao 17 aseva. To je njegov drugi najbolji rezultat u karijeri u mečevima koji se igraju na dva dobijena seta. Novak je upisao i prvi viner u meču. Jedino što je u Parizu ispod proseka je bekhend

0:1 – Dimitrov je prvi servirao u meču. Novak je bio na 40:40, međutim napravio je dve greške i omogućio startno vođstvo rivalu. Bez vinera u prvom gemu, očigledno je da se obojici stegla ruka zbog značaja meča.

Novak Đoković i Grigor Dimitrov imaju zajedno 68 godina. To znači da je ovo najstarije finale na turnirima u 2023. godini, ujedno i nastarije finale ikada na mastersu u Parizu.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter