Izvor: Blic.rs
05.11.2023 u 17:27
0

POZNATA I TAČNA CIFRA: Evo koliko je Đoković zaradio osvajanjem sedme titule u „Bersiju“

Pored osvajanja prestižne titule, Novak Đoković je osvojio i 892.590 evra nagradnog fonda, dok je drugoplasirani Grigor Dimitrov inkasirao 487.420 evra.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je po ko zna koji put dokazao da je najbolji teniser u istoriji, kao i apsolutni kralj Pariza, pošto je osvojio sedmu titulu na mastersu u glavnom gradu Francuske! U velikom finalu, koje nije obilovalo neizvesnošću, Srbin je savladao Grigora Dimitrova sa 2:0, po setovima je bilo 6:4, 6:3.

Nakon nekoliko neizvesnih mečeva tokom turnira, protiv Talona Grikspora, Holgera Runea i Andreja Rubljova, u kojima je Đoković slavio posle tri seta, videli smo potpuno drugačiji meč u finalu poslednjeg mastersa u sezoni. Grigor Dimitrov je odigrao ispod svog nivoa, pa je Novak sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, stigao do sedme titule u Bersiju, odnosno 40. pehara na masters turnirima.

Za svoj sjajan performans u prestonici Francuske, Novak je odlično i nagrađen. Za 2023. godinu, ukupan nagradni fond na turniru Pariskog Mastersa iznosio je 5.779.335 evra, što je gotovo 7% više u odnosu na prethodnu sezonu.

S obzirom da je u karijeri inkasirao preko 175 miliona američkih dolara, možda ova nagrada neće previše promeniti Novaku, ali je jasno da mu je nakon čitave nedelje mučenja sa stomačnim virusom, ali i publikom u Bersiju, ovo jedna od najdražih titula u poslednjih par godina za srpskog tenisera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter