Izvor: Kurir
17.03.2024 u 15:37
0

MLADOST – PARTIZAN: CRNO-BELI SE OKLIZNULI U LUČANIMA! Remi Mladosti i Partizana – Parni valjak ostao bez veoma važnih bodova!

Fudbaleri Mladosti iz Lučana i Partizana remizirali su u utakmici 26. kola Superlige Srbije – 1:1!

Partizan je porazom od Napretka u prošlom kolu izgubio prvo mesto na tabeli, a izgleda da je ta izgubljena utakmica i te kako poremetila crno-bele!

Želeli su crno-beli da iz Lučana danas odnesu sva tri boda i barem se na kratko vrate na lidersku poziciju, s obzirom da prvoplasirana Crvena zvezda trenutno ima utakmicu manje, pošto od 16 sati igra protiv Radničkog iz Kragujevca.

Obe ekipe oprezno su ušle u današnju utakmicu, lepršavog i kvalitetnog fudbala u prvom delu prvog poluvremena nije bilo, te publika u Lučanima nije imala ništa lepo da vidi.

Fudbaleri Partizana uspeli su konačno da zaigraju, u nekoliko navrata šutirali su Zahid i Goh, ali je iskusni golman Stamenković bio na visini zadatka i nije dozvolio rivalu da dođe u prednost.

Svoju šansu igrači Mladosti tražili su kroz kontre, i gotovo svaki put kad su prešli na protivničku polovinu bilo je opasno.

Imali su crno-beli svoje šanse krajem prvog poluvremena koje nisu iskoristili, da bi domaćini prvu pravu priliku pretvorili u pogodak. Igrao se 44. minut kada je Varjačić odlično centrirao sa desnog krila, a Bojić je bio najviši u skoku i na sjajan način zatresao mrežu Partizana!

Nakoh „hladnog tuša“ koji je zadesio crno-bele, Igor Duljaj naredio je još ofanzivniju igru u drugom poluvremenu. Partizan je želeo što pre do izjendačenja, krenuo je na sve ili ništa i tako ostavio dosta slobodnog prostora, što je Veličković mogao da iskoristi u 56. minutu.

Veličković je tada izašao sam ispred Jovanovića, ali je šutirao katastrofalno i uprskao ogromu priliku!

Usledio je niz udaraca fudbalera Partizana, ali gotovo da je svaki bio izblokiran, pošto lopta nije imala gde da prođe usled velikog broja igrača Mladosti koji su se pozicionirali ispred svog gola.

Ipak, u samoj završnici meča crno-beli su uspeli da dođu do izjendačenja. Igrao se 85. minut, kada je posle duplog pasa Natha i Zahida lopta došla do Nikolića, koji je uspeo da matira sjajnog Stamenkovića.

Tim iz Beograda nastavio je sa napadima, ali su igrači Mladosti uspeli da odole pritiscima i dođu do jednog boda.

Posle današnje utakmice, Partizan se nalazi na drugoj poziciji sa jednim bodom manje od Crvene zvezde!

Uživo,

Mladost – Partizan: 1:1 (1:0)

90. minut – Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade!

85. minut – GOOOOL! Crno-beli stižu do izjednačenja! Natho i Zahid odigrali su sjajan dupli pas, a lopta je došla do Nikolića koji je rutinski sprovodi u mrežu!

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

82. minut – Antić je probao da iznenadi Stamenkovića udarcem iz daljine ali levi bek crno-belih nije bio precizan!

75. minut – Trifunović je ušao u igru umesto Kovačevića!

69. minut – Ponovo je katastrofalno odreagovala odbrana gostujućeg sastava! Bojan Kovačević je pogrešio, a Patrik Eze Frajdej promašuje zicer za 2:0!

 

61. minut – Malo je falilo da bude 2:0! Udovičić je sjajno centrirao a Ćirković je šutirao glavom u punom trku i poslao loptu tik pored gola!

56. minut – Sjajna šansa za Mladost! Posle strpljivog napada domaće ekipe, Veličković je izašao sam ispred Jovanovića, ali je šutirao katastrofalnu i uprskao ogromu priliku!

51. minut – Sevnula je kontra domaćeg tima, Ćirković je snažno opalio po lopti ali zamalo bio neprecizan!

48. minut – Nikolić je šutirao, ali je Cvetinović izblokirao njegov udarac!​​​​​​

46. minut – Počelo je drugo poluvreme! Igor Duljaj je napravio dvostruku igru, umesto Kastilja i Baždara na terenu su Natho i Kalulu!

Mladost – Partizan: 1:0 (1:0)

Tok utakmice:

Završeno je prvo poluvreme!

44. minut – GOOOOL! Mladost vodi 1:0! Varjačić je odlično centrirao sa desnog krila, a Bojić je bio najviši u skoku i na sjajan način zatresao mrežu Partizana!

39. minut – Zahid je lepo šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali se Stamenković ispružio koliko je mogao i sačuvao svoju mrežu!

36. minut – Kovačević je šutirao glavom posle kornera, ali ne dovoljno precizno da zatrese mrežu Mladosti!

32. minut – Lepo se namestio Goh i opalio po lopti sa nekih 20 metara, ali je lopta završila malo iznad prečke!

27. minut – Sada je Zahid oprobao svoj udarac, ali nije bio precizan!

24. minut – Ponovo preti Veličković! Fudbaler Mladosti izašao je sam ispred golmana Partizana, ali je Jovanović uspeo da mu „skine“ zicer! Potom je linijski sudija podigao ofsajd zastavicu

18. minut – Veličković je sjajno prošao kroz protivničku odbranu i lepo šutirao iskosa, ali je Jovanović sjajno odreagovao i odbranio njegov udarac!

12. minut – Loš ritam utakmice za sada, još uvek nema većih uzbuđenja u Lučanima!

6. minut – Prvi udarac za crno-bele! Severina je šutirao, ali to nije bio težak zadatak za Stamenkovića!

1. minut – Počela je utakmica! Prvi sa centra krenuli su fudbaleri domaće ekipe!

Fudbaleri Partizana danas od 13.30 gostuju ekipi lučanske Mladosti, u utakmici 26. kola Superlige Srbije.

Uživo,

Mladost – Partizan: 13:30

Uoči meča:

Poznati su sastavi za današnju utakmicu:

Mladost: Stamenković, Andrić, Bojić, Ćirković, Cvetinović, Joksimović, Pejović, Tumbasević, Udovičić, Varjačić, Veličković.

Partizan: Jovanović, Antić, Baždar, Kastiljo, Goh, Kovačević, Marković, Ovusu, Severina, Stojković, Zahid.

Partizan je porazom od Napretka u prošlom kolu izgubio prvo mesto na tabeli, sada je drugi sa 60 bodova, odnosno ima dva boda manje od Crvene zvezde.

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da crno-beli, i pored poraza u prošlom kolu Super lige Srbije, ne odustaju od borbe za titulu i dodao da je pred njegovom ekipom uvek neugodno gostovanje Mladosti.

„Nikad nije prijatno kada se doživi poraz, ali ta utakmica je završena, stavili smo tačku, ne vraćamo se nazad. Razgovarao sam sa ekipom i rekao da, osim rezultata, nemam šta da im zamerim“, rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

I pored poraza i izgubljenog prvog mesta, navijači u Humskoj su podržali ekipu posle duela sa Napretkom.

„Običnog navijača ne možete da prevarite, oni prepoznaju kada ekipa da maksimum, tako je bilo i ovog puta. Čestitao sam Napretku na osvojenim bodovima, mi smo izgubili, nema kuknjave. Navijači su prepoznali da je svaki igrač koji je bio na terenu želeo pobedu i da su dali sve od sebe. Nekad vas sreća ne posluži, ali važno je da se vidi htenje“, rekao je Duljaj. „Za nas ništa nije gotovo, imamo svoj put, pravac, znamo šta hoćemo“, istakao je trener Partizana.

Upitan da li ekipa oseća pritisak što više nije prva na tabeli, Duljaj je naveo da je takva situacija bila i jesenas.

„Imamo svoj stav da je svaka sledeća utakmica najvažnija, jer svaka može da vam donese tri ili odnese tri boda. Evropska karta i perspektiva Partizana – to su ciljevi. To ne znači da mi odustajemo od borbe za prvo mesto. Nisam obećavao da moramo da osvojimo titulu, ali to ne znači da odustajemo od borbe. Samo ime Partizan je simbol za borbu i tako ćemo se i ponašati“, rekao je Duljaj.

On je naveo da „nije važno ko je prvi na tabeli, već ko će prvi proći kroz cilj“.

„Ono što sam želeo kada sam došao u Partizan je da se borimo za evropsku kartu i da Partizan ima igrače koji u bliskoj budućnosti mogu da donesu profit klubu. Izuzetno je važno šta vi kao trener ostavljate iza sebe kad jednog dana odete. Partizan ima ekipu. Znam u kom pravcu želim da idem i šta tačno želim od Partizana – sportska priča, fer-plej i da idemo u ispravnom pravcu. Ja znam taj pravac“, rekao je Duljaj.

Govoreći o narednom protivniku, ekipi Mladosti, Duljaj je istakao da je tim iz Lučana po tradiciji nezgodan rival crno-belima.

„Ne znam u kakvom je stanju teren, daleko od toga da tražimo alibi to je tako. Mladost u svojim redovima ima dosta iskusnih igrača koji mogu i umeju da igraju na rezultat. To su u dosadašnjem toku prvenstva mnogo puta dokazali. Ova utakmica je izuzetno važna jer posle nje utakmice dolazi pauza od 14 dana i veoma je važno otići na tu pauzu sa pozitivnim emocijama“, naveo je trener crno-belih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter