Izvor: HAPPBSC
17.03.2024 u 17:42
1

SUPERLIGA SRBIJE: Kataijev maestralan korak ka istoriji – slalom za PLUS ČETIRI NA TABELI

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca u derbiju 26. kola Superlige Srbije rezultatom 5:0 uz dva gola Šerifa Endiaja, dok su po jednom strelci bili Marko Stamenić, In Beom Hvang i Aleksandar Katai.

Od samog početka utakmcie Zvezda je krenula silovito, pa su crveno-beli preko Milana Rodića već u uvodnim momentima imali šansu, no njegov šut nije namučio Stojana Lekovića.

Već u 10. minutu crveno-beli su uspeli da stignu do gola. Prvo je Srđan Mijailović šutirao, Leković njegov udarac uspeo da odbije u korner. Odbranili su se Kragujevčani posle prvog centaršuta, ali je kod drugog Leković loše reagovao, pogrešno pročitao let lopte koja je završila na drugoj stativi gde ju je Marko Stamenić lako sproveo u mrežu na drugoj stativi.

Deset minuta kasnije zablistao je Šerif Endiaj. Centrirao je Mijailović sa desnog boka, Šerif Endiaj sjajno utrčao, propustio je kroz noge i petom je sproveo u mrežu za 2:0.

Moglo je da bude i ubedljivije ali je Osman Bukari jednom bio sebićan i šutirao umesto da uposli Šerifa, jednom je bio neprecizan, a jednom mu je Leković fantastično odbranio udarac glavom sa pet-šest metara.

Pitanje pobednika rešeno je već u 48. mnutu kada je Slobodan Simović u rasponu od 120 sekundi dva puta dobio žuti karton, oba puta zbog faula nad Endiajeom. Samo dva minuta bila su potrebna Zvezdi da stigne do 3:0. Mirko Ivanić je probio, centrirao, a Šerif na drugoj stativi loptu ubacio u mrežu.

Još 18 minuta bilo je potrebno Zvezdi da dođe do četvrtog gola, pošto je Piter Olanjinka centrirao a Hvang in Beom loptu ubacio u mrežu, dok je u 76. minutu viđen još jedan prelep gol – Aleksandar Katai je dobio pas od Hvanga, sa dva driblinga stvorio prostor, raspalio i pogodio za 5:0.

Crvena zvezda je ovom pobedom iskoristila kiks Partizana u Lučanima protiv Mladosti, pa je prednost na tabeli uvećala za još dva boda i nakon 26. kola ima 65 bodova, Partizan ima četiri manje, do kje Radnički četvrti na tabeli sa čak 24 boda manje u odnosu na crveno-bele.

 

 

Pokušaće crveno-beli da iskoriste novi kiks Partizana i da potencijalno uvećaju prednost na prvom mestu domaćeg prvenstva.

Crvena zvezda – Radnički Kragujevac 4:0 (2:0)

(Stamenić 10, Endiaj 20, 50, Hvang 68)

Stadion: Rajko Mitić; Sudija: Šegrt Jovan; Poseta: 18.241

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Spajić, Điga, Rodić – Kanga (od 64. Olanjinka), Stamenić (od 64. Mimović) – Bukari, Hvang, Ivanić (od 64. Katai) – Endijaj.

Radnički Kragujevac: Leković – Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić – Aleksić, Ristić – Gluščević, Vidosavljević, Bevis (od 50. Zorić) – Vižđi (od 50. Mitrović)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SUPERLIGA SRBIJE: Kataijev maestralan korak ka istoriji – slalom za PLUS ČETIRI NA TABELI”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter