Izvor: Happy BSC
03.11.2023 u 22:43
0

NOVAK SE OSVETIO ZA SVE! Posle sramne odluke sudije i sukoba sa publikom, Đoković trijumfovao

Bolesni Novak u borbi za polufinale

Novak Đoković i Holger Rune igraju četvrfinale ATP turnira u Parizu, a prenos dešavanja sa tog mastersa imali ste prike  da pratite uz portal Happy BSC

Pobednik ovog duela igraće protiv boljeg iz meča Aleks de Minor – Andrej Rubljov, dok je prvi polufinalista Grigor Dimitrov (pobedio Huberta Hurkača sa 6:1, 4:6, 6:4), a rival u polufinalu biče mu pobednik duela Stefanos Cicipas – Karen Hačanov.

TOK MEČA:

KRAJ! Đoković – Rune 7:5, 6:7(3), 6:4

5:4 – Burno slavi i Rune sada, nakon što je „svoj“ gem dobio. No, za pobedu će sada servirati Srbin.

5:3 – Siguran je Nole u svojm servis-gemu. Vrlo siguran. I vrlo burno to proslavlja.

4:3 – Steže pesnicu Rune, osvaja „svoj“ gem relativno lako, i to uz dva vrlo dobra poteza sa osnovne linije. Ipak, Đoković još uvek ima brejk prednosti i servira sledeći.

4:2 – Kako igra Nole! Uz neverovatan poen iz bekhenda, kada je klizao u levu stranu, pa „sa zemlje“ poslao savršenu kratku dijagonalu za 30:0 (i pozdrav publici u stilu „Da vas čujem!“), Đoković je osvojio još jedan servis-gem, i to najpre sjajnim lobom za „tri razlike“, pa asom.

3:2 – Vratio se Rune u meč. Istina, uz brejk zaostatka, ali odlično odigranim servis-gemom posle lekarske intervencije. Novak sledeći servira.

3:1 – Aplaudira Novak mladom, supertalentovanom rivalu, ali to je samo privremeno, zbog jednog dobrog poteza. Četiri takva je imao Nole u „svom“ gemu, „potvrdivši“ brejk. (Uslediće nova kratka pauza, Runeu krvari prst desne ruke, stiže medicinska pomoć).

2:1 – Brejk Đokovića! Majstor je Novak, majstor! Nedugo nakon pomenutog nezgodnog detalja sa kolenom, potpuno je preuzeo konce igre u svoje ruke, „odaljio“ rivala od osnovne linije, savršeno čitao njegove poteze, pa i poenima iz skoro nemogućih pozicija – ostavio suparnika na samo jednom poenu! Sve je, opet, „začinio“ stavljanjem prsta pokraj uveta, kao da ne čuje „hejtere“ koji nisu nimalo tihi.

1:1 – Ekspresno je odgovorio Nole. Za tri minuta je osvojio „svoj“ gem i poravnao rezultat u trećem setu.

0:1 – Drugi put na meču, Holger Rune vodi. Prethodni put je to bilo uz brejk na početku druge deonice, a sada je poveo svojim servisima. Možda i važan, a nadamo se ipak da nije, detalj: Đoković se posle jednog izgubljenog poena uhvatio za koleno. Kao da je nezgodno završio „klizanje“, ali je nedugo posle toga nastavio da igra. Ostaje nada da mu to neće praviti problem u nastavku meča.

21.54 – Počela je treća deonica. Servira Holger Rune.

Proteklo je malo više od šest minuta od poslednjeg poena, Rune je već na terenu, a sudija ga obaveštava „Evo, dolazi (Novak), što se nedugo zatim i potvrdilo. Srbin je dočekan ne baš malim zvižducima, ali kratkotrajnm. On se smeška tome.

Uslediće pauza. Novak Đoković je napustio teren, da bi otišao do toaleta, a Rune je tražio pomoć fizioterapeuta, no čini se da je u pitanju samo manja intervencija.

6:7(3) – Set za Holgera Runea! Ko je mogao da pomisli da će posle 6:5 za Novaka Danac da osvoji devet od narednih deset poena? Tako je, posle izjednačenja u gemovima, Rune poveo sa 5:1 u taj-brejku, a za to nije bilo leka ni u repertoaru jednog od najboljih taj-brejk igrača u istoriji. Odlučivaće treći set! Kakav dvoboj, kakva dešavanja u Parizu…

6:6 – Taj-brejk će odlučiti, jer je i šesti „svoj“ gem Rune osvojio, ali za razliku od prethodnog, to je učinio bez izgubljenog poena.

6:5 – Napetost dostiže vrhunac. Na Noletove servise Rune je, posle jedne Đokovićeve greške prilikom slajsa, došao do 30:30, no, baš kao na samom početku meča, Srbin je sa dva ekspresno osvojena poena – osvojio gem. Serviraće sledeći Danac…

5:5 – Neverovatno! Pokraden je bio Nole za jedan poen, kada je na 15:30 Novak poslao lopticu u aut, linijski sudija se nije oglasio, a Rune odigrao i – tek kada je video da je on pogrešio, zatražio proveru Đokovićevog poteza. Bunio se Novak kod sudije, čak koristio i reč „sr***“, tvrdeći da je „nemoguće to što arbitar tvrdi, da je Danac posle svog poteza, a pre utvrđivanja da je on izbacio lopticu u aut, komunicirao sa sudijom“, no… odluka je ostala na snazi i rezultat je bio 30:30. Đoković je potom osvojio poen, došao do meč lopte koju nije iskoristio, a Danac u naredna dva minuta preuzeo inicijativu i došao do gem-lopte. Ipak, pogrešio je Rune u dugoj razmeni, pa je gem produžio, ali je dva naredna poena osvojio, time i gem za 5:5. Kakav meč…

5:4- Kakav gem! Đoković je vodio, Rune stizao, a na 30:30 Novak je morao da koristi drugi servis. Publika je počela već da „slavi“ dobre poteze Danaca, a onda je Đoković majstorski, forhend dijagonalom, osvojio taj poen i proslavio ga stavljanjem ruke pokraj uveta, da čuje kolika je to podrška za njegovog rivala. A kako je osvojio i naredni poen, time i gem, urlikom ga je proslavio.

4:4 – Ne posustaje Rune. U svom gemu je ponovo bio za nijansu bolji od slavnijeg rivala i, uz jedan izgubljen poen, došao do 4:4.

4:3 – (Gotovo) savršen odgovor na savršen servis-gem suparnika: Novak je poveo za dva minuta sa 40:0, potom napravio dvostruku servis grešku, ali iako je Rune potom izveo fantastičan ritern-viner dvoručnim bekhendom, nije još dugo srpski teniser morao da čeka da se na semaforu pojavi 4:3 u njegovu korist. Iako je morao da koristi drugi servis pri 40:30, bio je to taktički vrlo dobro izveden udarac, posle kog je Danac napravio kiks.

3:3 – Viče od sreće Holger Rune, a kako i ne bi kad je majstorski odigrao „svoj“ gem, nije izgubio ni poen, izmamio je čak i aplauz Đokovića za sjajan lob, a sve začinio neodbranjivim volej-udarcem za poravnanje rezultata na 3:3.

3:2 – Bilo je napeto! Na 30:15 za Novaka, Rune je poslao neodbranjivu forhend dijagonalu, što je proslavio kao Nole osvajanje prvog seta. Izazvalo je to oduševljenje njegovih pristalica, ali ne i zvižduke Đokovićevih, koji su, prosto, skandirali ime svog ljubimca. Novak im se odužio dvopoteznim matom za 40:30, a kada je mislio da je gotovo izvesno svojim forhendom kod mreže osvojio poen za gem, Rune je sa osnovne linije izveo sjajan udarac i poravnao rezultat. Drama koja je usledila – bila je prilično kratka, usled dva gotovo savršena Srbinova servisa, za odlazak na 3:2 što se tiče osvojenih gemova u drugom setu.

2:2 – Brejk Đokovića! Dobro se borio Novak u suparnikovom servis-gemu, ali je dvaput pogađao vrh mreže, pa se loptica vraćala u njegovo polje. Drugi put mu se to desilo kada je vodio sa 15:30, pa je Danac posle izjednačenja pomislio da će moći lakše do osvajanja „svog“ gema, ali onda je on napravio neočekivanu, neiznuđenu grešku i Novak je došao do brejk prilike. Dvoručnim bekhendom poslao je zatim dijagonalu na koju suparnik nije imao rešenje i – rezultat je ponovo izjednačen!

1:2 – Brejk Runea! Malo ko je ovo očekivao posle seta koji je osvojio Nole i onako dobro odigranog uvodnog gema. Ipak, desilo se da je Rune bez izgubljenog poena napravio brejk… Prvi na ovom meču.

1:2 – Brejk za Runea! Malo ko je ovo očekivao posle seta koji je osvojio Nole i onako dobro odigranog uvodnog gema. Ipak, desilo se da je Rune bez izgubljenog poena napravio brejk… Prvi na ovom meču.

1:1 – Ne da se Holger Rune. Vrlo dobri servisi omogućili su mu lake i brze poene, pa je za tili čas došao do izjednačenja u drugoj deonici.

1:0 – Savršen servis-gem Novaka Đokovića na startu druge deonice, za novo vođstvo.

Sedi Đoković, čekajući drugi set, i smeje se zvižducima onih kojima nije drago što vodi.

7:5 – Bilo je nekoliko spektakularnih poteza u ovom gemu, pre svega Noletovih u defanzivi. Odtale smo prvi put videli gem na razliku. A odmah zatim i prvu brejk loptu koja je u ovom slučaju bila i set lopta za Đokovića. I odamh je iskoristio, te pozvao publiku da reaguju.

Napeto! Nole je, posle osvajanja prvog poena, bio blizu dolaska do 0:30, no lob koji je izveo – bio je za nijansu prejak. Rune se tako spasao nezgodne situacije, a na 15:15 je odservirao as, što je nateralo njegovog trenera Borisa Bekera da ustane i pozdravi taj potez (4:2 je u tom trenutku bilo u asovima za Danca). Ipak, naredna, ne tako dugačka razmena udaraca, dovela je do prejakog a nepreciznog udaraca Runea, pa je publika ponovo počela da glasno viče „Nole, Nole!“ kada je semafor pokazao 30:30. Aplaudirao je nedugo zatim Đoković suparniku, koji je posle odličnog servisa još bolje izgradio poen, a sjajnim volej-udarcem ga i osvojio kod mreže. Ipak, ni Đoković nije posustajao, pa je forhendom, prvi put na ovom meču, došao do 40:40 na servise rivala. Gem je još u toku!

6:5 – Ne posustaje Novak. Uz novu majstoriju na mreži, te odličan izbor udaraca s osnovne linije, poveo je sa 30:0, a onda je iz drugog servisa – pogodio as i došao do 40:0. Uz jednu servis-volej akciju, usled nemoći suparnika, Đoković je 46 minuta od početka meča došao do vođstva od 6:5. Serviraće Rune sledeći, pa ako osvoji taj tem, uslediće taj-brejk. A ako ne, Nole će imati prednost u osvojenim setovima, logično.

5:5 – Fantastičan dvoboj se razvio u finišu prve deonice, vodio je najpre Nole, pa Rune, onda su njih dvojica imali sjajan okršaj na mreži u kome se bolje snašao Srbin (uostalom, sredinom ove nedelje je to malo i vežbao u igri dublova), no na 30:30 Danac je odservirao as, pa nije došlo ni do prilike da Đoković osvajanjem poena dođe do set-lopte. Publika je tada počela glasno da skandira „Nole! Nole!“, sudija je morao da je utišava, a onda je Đoković baš dugu razmenu završio slanjem loptice pokraj terena i – gem je pripao Holgeru Runeu.

Đoković – Rune 5:4, Danac servira

5:4 – Sve zanimljivija borba! Novak je bio u nezgodnoj situaciji kada je, posle izgubljenog prvog poena, drugi baš dugo potrajao, ali ga je majstorski, bekhend-volejom završio srpski as. Potom je Rune (drugi put na meču) uzalud potrošio čelendž, misleći da je dobro poslao lopticu, a nije, što je otvorilo put Đokoviću ka novom osvajanju gema. To se i dogodilo, pa je 5:4 pred kratki predah i nastavak duela.

4:4 – Uz 5:1 u direktnim poenima iz voleja, Rune je poveo sa 30:0 u „svom“ gemu, pokazavši tako da ne odustaje od „jurnjave“ za Đokovićem, koji je prvi servirao, pa stalno i ima gem prednosti. Ipak, Novak (naravno) ne statira kada njegov suparnik izvodi prvi poen, pa je tako izvrsnim bekhendom uspeo da se izbori za privremeni prilazak na poen zaostatka, no… U narednoj razmeni Rune je naterao Srbina na grešku, stigavši tako do 40:15. Usledio je potom prvi Novakov čelendž, nakon atraktivnog riterna, no, nažalost, nije bio u pravu naš teniser, a linijski sudija jeste, pa je gem pripao Dancu, jer je loptica zaista bila van terena.

4:3 – Novak je poveo sa 30:0 za minut, a onda ga je mladi rival nadmudrio u jednom dvoboju blizu mreže. Osokoljen time, uspeo je danski teniser i da poravna rezultat kratkom razmenom, jer je najpre ukrotio ne baš idealan Noletov servis, no… Sledeći servis najboljeg na svetu – bio je daleko snažniji i precizniji, pa je Đoković poveo sa 40:30. To je iskoristio da u dva poteza osvoji i naredni poen, time i gem.

3:3 – Đoković je sjajnim forhendom uspeo i da osvoji prvi poen u Runeovom servis-gemu, i da natera rivala da uzalud potroši „čelendž“, ali… Naredna četiri poena je osvojio danski teniser, i to prilično ekspresno. Posle 22 minuta igre – nerešeno je, 3:3.

3:2 – Ponovo publika pravi probleme. Sudija je dvaput morao da opominje gledaoce prilikom Noletovih servisa. Najpre zbog, još jednom, korišćenja blica prilikom fotografisanja, a potom, posle završenog uvodnog poena, i zbog pričanja. Takvih opomena nema (jer za njima nema ni potrebe) kada Rune servira. Ali, trenutno – Đoković ne haje previše za to. Bez izgubljenog poena je, uz izvrsnu kontrolu igre i kratke razmene, osvojio gem na svoje servise.

2:2 – Rasplamsala se borba! Majstorije su krenule da se ređaju – najpre je Nole na 15:15 izjednačio sjajno „prošetavši“ mladog rivala, uzvratio je odmah 20-godišnjak savršeno „skraćenom“ lopticom, da bi na 30:30 Đoković izjednačio nešto dužom razmenom s osnovne linije, u kojoj je njegov suparnik pogrešio. Imao je Novak potom solidnu priliku da, dobro postavljen prilikom napada Runea, bekhendom povede, no pogodio je mrežu i tako je Danac došao do 40:30, što je asom „pretvorio“ u izjednačenje na 2:2 u gemovima.

Đoković – Rune 1:1, Novak servira

2:1 – Novak je bio u nezgodnoj situaciji. Servirao je, bilo je 15:15 posle prilično agresivne igre Danca u prva dva poena, a onda je Rune „za dlaku“ promašio teren. Pitao je trenera, Bekera, da li da traži čelendž, ovaj mu je pokazao „ne“, a pokazao je i za koliko je poslao lopticu van terena… Nedugo zatim, uz dva „brza poena“, kao u prvom gemu, Đokovićč je osvojio „svoj“ gem.

1:0 – Prvi problem: Samo što je počeo drugi gem ovog meča, Nole se požalio sudiji na jednog od navijača koji je iza danskog tenisera. Ta osoba je, naime, fotografisala zbivanja na terenu uz korišćenje blica, što je direktno „išlo u oči“ najboljem srpskom teniseru. Novak je, inače, za nijansu prejako poslao jedan „slajs“ i tako izgubio prvi poen. Naredna tri je izgubio za dva minuta, usled savršene kontrole igre od strane Holgera Runea.

1:0 – Nole uspeo da dobrim servisima povede sa 30:0, a novi „đak“ bivšeg Novakovog trenera Borisa Bekera je potom uspeo da prepolovi zaostatak. Ipak, nadanje mu je kratko trajalo jer je Đoković za tili čas, sa dva vrlo brzo osvojena poena, osvojio i uvodni gem.

19.41 – Meč je počeo! Servira Novak Đoković.

19.36 – Prvu „pobedu“ u ovom duelu odneo je Đoković – dobio je na podbacivanju novčića i izabrao da svojim servisom otvori meč.

19.31 – Đoković i Rune su na terenu, u toku je azgrevanje i poslednje pripreme za meč.

19.09 – Ovako organizatori najavljuju večerašnji okršaj najboljeg tenisera na svetu i njegovog rivala koji trenutno zauzima sedmu poziciju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter