Izvor: Kurir
14.01.2024 u 08:54
0

UŽIVO! NEZGODNI HRVAT SLOMLJEN – NOLE U DRUGOM KOLU AO!

ČETVRTI SET:

ČETVRTI SET:

6:4 – Posle četiri sata borbe Novak Đoković konačno je stigao do drugog kola Australijan opena!

5:4 – Četiri meč lopte imao je Đoković, ali se Prižmić izvukao i produžio meč. Novak će servirati za plasman u drugo kolo.

5:3 – Odličan servis gem za Novaka, Dino Prižmić će servirati za ostanak u meču.

4:3 – Dino Prižmić ne želi da položi oružje. Novak i dalje ima prednost brejka, ali je Hrvat ozbiljno pripretio.

4:2 – Prižmić se ne da! Mladi Hrvat vratio je jedan brejk i zadržao nadu da može do preokreta.

2:0 – Odličnim servisima Novak je potvrdio brejk!

1:0 – Brejk na startu četvrtog seta! Novak polako, ali sigurno ide ka pobedi protiv Dina Prižmića!

TREĆI SET:

6:3 – Posle žestokih muka na kojima je bio, Novak Đoković uspeo je da slomi otpor nezgodnog Dina Prižmića i osvoji treći set. Sada se lakše diše. 

5:3 – Novi brejk za Novaka Đokovića koji stiže na korak od osvajanja trećeg seta.

4:3 – Ponovo problemi za Novaka, ali se ovog puta izvukao i sada vodi sa 4:3.

3:3 – Novak ekspresno uzvraća brejk! Velika borba u trećem setu se nastavlja.

2:3 – Šta se dešava sa Novakom Đokovićem? Dino Prižmić napravio je i drugi brejk u trećem setu i to posle rovovske borbe u gemu koji je trajao preko 16 minuta. Gledaćemo pravu i neočekivanu dramu u Melburnu!

2:2 – Dino Prižmić je od 0:2 stigao do 2:2 i pokazao da će i dalje mučiti Novaka.

2:1 – Muke se nastavljaju! Novak je napravio brejk, mladi Hrvat momentalno uzvratio.

2:0 – Đoković se konačno probudio i napravio je brejk na startu trećeg seta.

1:0 – Muke za Novaka se nastavljaju, prvi gem na njegov servis u trećem setu se igrao na razliku, ali je Đoković ipak uspeo da ga reši u svoju korist.

6:7 – Šok za Novaka Đokovića! Dino Prižmić odigrao je sjajan taj-brejk, slavio je sa 7:5 i izjednačio u setovima!

DRUGI SET:

6:6 – Novak je ostao u drugom setu, gledaćemo taj-brejk!

5:6 – Prižmić nastavlja da muči Đokovića i sigurno je obezbedio bar taj-brejk u drugom setu.

5:5 – Drama se nastavlja, Đoković je sačuvao servis i prebacio pritisak na Prižmića!

4:5 – Ne predaje se Dino Prižmić! Novak će morati da servira za ostanak u drugom setu.

4:4 – Odličan servis gem za Novaka koji je stigao do izjednačenja u drugom setu. Gledaćemo pravu dramu u finišu ovog perioda igre.

3:4 – Ne odustaje Dino Prižmić, čuva svoj servis i vodi sa 4:3.

3:3 – Odlični servisi Đokovića koji je izjednačio na 3:3 u drugom setu.

2:3 – Novak je ekspresno uzvratio i vratio brejk!

1:3 – Problemi za Novaka Đokovića! Dino Prižmić odigrao je odličan gem i napravio prvi brejk na meču, a glavni sudija ovog susreta iznervirao je Đokovića kada ga je pred servis na brejk šansu upozorio na kršenje vremena.

1:2 – Odlični servisi Dina Prižmića koji mu donose vođstvo od 2:1 u drugom setu.

1:1 – Sigurni servisi Novaka Đokovića za 1:1 u drugom setu.

0:1 – Prižmić je odlično servirao na startu drugog seta i poveo je sa 1:0 u gemovima u ovom periodu igre.

PRVI SET:

PRVI SET:

6:2 – Kraj prvog seta u kom smo gledali čas tenisa u režiji Novaka Đokovića koji je počistio Dina Prižmića i poveo sa 1:0.

5:2 – Novi brejk za Novaka. Đoković će servirati za osvajanje prvog seta! Zanimljiva situacija desila se pri rezultatu 0:40 kada je pred servis Prižmića fotoreporteru zazvonio telefon, a Đoković mu je dobacio: „Hoćeš da se javiš na to“ i nasmejao sve prisutne.

4:2 – Posle medicinskog tajm-auta koji je zatražio Prižmić, Novak rutinski osvaja gem na svoj servis i bez izgubljenog poena stiže do 4:2.

3:2 – Prižmić je uspeo da sačuva servis, smanji na 3:2, a zatim je zatražio pomoć lekara zbog povrede butnog mišića.

3:1 – Novak nastavlja sa odličnim servisima i lagano korača ka osvajanju prvog seta uz veliku podršku navijača.

2:1 – Dino Prižmić osvaja prvi gem u svojoj karijeri na Australijan openu. Odlični servisi mladog Hrvata koji smanjuje na 2:1.

2:0 – Đoković je siguran na svoj servis i vodi sa 2:0 u prvom setu. Pojavila se i zanimljiva statistika, pogledajte kada je poslednji put Novak poražen na Australijan openu.

1:0 – Brejk već u prvom gemu meča. Novak Đoković oduzeo je servis mladom Hrvatu posle velike borbe.

09.15 – Meč je počeo, prvi je na servisu Dino Prižmić!

09.10 – Novak Đoković i Dino Prižmić izašli su na teren. Zanimljiva scena desila se uoči samog izlaska, Prižmić nije krenuo na pravu stranu, pa mu je Novak pokazao put ka terenu „Rod Lejver Arene“.


Novak Đoković u prvom kolu Australijan opena igra protiv mladog Hrvata Dina Prižmića (nedelja, 9.00), a sva dešavanja pre, za vreme i posle meča možete pratiti putem našeg lajv bloga.

PRENOS UŽIVO:

Novak Đoković – Dino Prižmić

PRVI SET:

UOČI MEČA:

Prvi protivnik Novaka Đokovića na ovogodišnjem Australijan openu biće 178. teniser planete, mladi 18-godišnji Hrvat Dino Prižmić.

Biće ovo prvi susret Đokovića i Prižmića i Novak ima ulogu apsolutnog favorita na svom omiljenom turniru. Dino Prižmić je do glavnog žreba i prilike da igra protiv najboljeg tenisera planete došao preko kvalifikacija gde je redom pobeđivao Navonea (2:1), Ajdukovića (2:0) i Dugaza (2:0). Ovo će biti prvo učešće u glavnom žrebu Australijan opena za Prižmića i već na startu imaće najteži mogući zadatak jer će naspram njega biti čovek koji je čak deset puta dizao trofej u Melburnu.

Novak Đoković bio je prilično samouveren pred start turnira u Melburnu, pa je na konferenciji za medije između ostalog istakao i da je on sam sebi najveći rival:

– Sam sebi sam najveći rival. Pa, onda svi ostali. Mnogi žele da osvoje grend slem, i ovde pokazuju to. Žreb je veliki, ima mnogo tenisera, ali sam uzbuđen zbog svega ovog – rekao je Đoković, pa se dotakao i povrede koja ga je mučila:

– Sad je dobro. Imao sam veoma težak meč sa De Minorom. Treninzi idu dobro, sve izgleda dobro, pa ćemo videti. De Minor je došao do Top 10, velika priča za njega. Nije to veliko iznenađenje za mene, on je jedan od najbržih ako ne najbrži teniser na turu. Jednako dobar u ofanzivi i defanzivi, Lejton Hjuit mu je mentor i pomaže mu dosta u ovom procesu. Znam da su očekivanja velika kada se igra kući, a i velika je šansa da ode daleko. U odličnoj je formi.

Dakle, deluje da je Novak spreman i „naoštren“ za početak Australijan opena, a kada je takav retko ko može da mu parira, pa sam plasman u drugu rundu ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Što se Prižmića tiče, on je još od detinjstva u Novaku video idola, pa je jednom prilikom za „Večernji.hr„, istaakao sledeće:

– Najdraži su mi Đoković i Nadal. Ne kopiram njihovu igru, i pored toga što ponekad pokušavam nešto odigrati kao oni. Ali, nije to lako, oni su istinski majstori ovog sporta. Đokoviću se posebno divim, možda zato što je s ovih prostora i znam kroz što je sve prolazio. Sviđa mi se njegov pristup, njegova upornost, njegova mentalna snaga.

Pred prvi okršaj protiv Đokovića, Prižmić je bio suzdržan u izjavama, pa je za „Sport klub“ poručio:

– A nemam ja mnogo šta reći tu. Znam samo da će biti pun stadion i da će zato biti odlično igrati. Za mene će to biti odlično iskustvo, želim da vidim kako ću se nositi sa teniserom koji je osvojio sve što je mogao

Pobednik meča između Đokovića i Prižmića u drugom kolu igraće protiv boljeg iz duela Popirin – Polmans.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter