Izvor: Kurir.rs
07.04.2024 u 22:05
0

PARTIZAN POBEDIO NOVI PAZAR: Crno-beli na četiri boda zaostatka za Crvenom zvezdom

Fudbaleri Partizana savladali su u 29. kolu Novi Pazar na svom terenu rezultatom 2:0 (1:0).

Strelci za crno-bele bili su Ksander Severina u 35. minutu i Danijel Kastiljo u 56. minutu.

Tim Igora Duljaja se tako vratio na četiri boda zaostatka za Crvenom zvezdom, a u isto vreme je uvećao prednost u odnosu na TSC na deset bodova. Crno-beli sada imaju 70 bodova.

Novi Pazar je ostao na 35 bodova, tri manje u odnosu na osmi Napredak i mesto koje vodi u plej-of.

Partizan je poveo u 35. minutu. Akcija Partizana išla je po levoj strani, lopta je stigla do Zahida koji se spetljao u šesnaestercu, ali je uspeo da vrati loptu do Kastilja, ovaj do Severine, koji sa linije kaznenog prostora šalje jak i precizan udarac u donji desni ugao gola Novog Pazara.

I kod drugog gola u 56. minutu je Zahid petljao oko linije kaznenog prostora. Lopta je došla do Kastilja koji je iskosa sa leve strane poslao pod prečku u suprotan ugao.

U narednom kolu Partizan gostuje Čukaričkom, a Novi Pazar dočekuje Radnički iz Niša.

 

PARTIZAN – NOVI PAZAR 2:0

(Severina 35, Kastiljo 56)

TOK MEČA

2. POLUVREME

90. miut – Žuti karton za Jankovića

Neoprezan start sa leđa dovoljan za beležnicu sudije Lukića.

88. minut – Novi Pazar propustio šansu

Opara je šutirao pored gola sa ivice šesnaesterca. Imao je i bolje opcije, dva saigrača na levoj i desnoj strani.

82. minut – Janković umesto Sevrine

Još jedna izmena u Partizanu, mladi Aleksa Janković menja Ksandera Severinu.

77. minut – Žuti karton za Đoa

Fudbaler Pazara je oštro startovao na Kalulua.

72. minut – Suma ispraćen aplauzima

Sejduba Suma izlazi uz aplauze navijača Partizana, a Mihajlo Petković je u igri.

72. minut – Suma ispraćen aplauzima

Sejduba Suma izlazi uz aplauze navijača Partizana, a Mihajlo Petrović je u igri.

68. minut – Karaklajić je pogodio prečku

Mnogo sreće za Partizan, gosti su imali zicer. Karaklajić je bio sam ispred Jovanovića, ali je pogodio samo okvir gola.

66. minut – Trostruka izmena u Partizanu

Ulaze Nemanja Nikolić, Leonard Ovusu i Aldo Klaulu.

Izlaze Frenk Kanute, Jungdžun Goh i Samed Baždar.

65. minut – Žuti karton za Baždara

Oštar start Bašdara, uklizao je protivničkom igraču.

64. minut – Poništen gol Partizanu

Severina je postigao gol, ali je označen ofsajd.

62. minut – Četvorostruka izmena u Novom Pazaru

Ulaze Sead Islamović, Nikola Srećković, Nikola Karaklajić, Ejike Opara

Izlaze Adem Ljajić, Marko Šćepović, Adetunji Ađešina i Miljan Momčilović.

61. minut – Ponovo Severina u šansi

Mogao je da se proslavi Ksavijer Severina, šutirao je sa 20-tak metara tik pored stative.

56. minut – GOOOL! Kastiljo postigao evrogol za 2:0

Fantastičan pogodak prvotimca crno-belih.

 

50. minut – Neverovatan promašaj Severine

Auh, kako se obrukao vezista Partizana. Imao je praznu mrežu, ali je odlučio da napravi potez više, čime je omogućio golmanu Mirkoviću da se proslavi odbranom.

46. minut – Nastavljena je utakmica

45. minut – Žuti karton za Fajeda

Oštar start na Baždaru s leđa koštao je defanzivca Pazara opomene.

1. POLUVREME

38. minut – Stojković pokušao

Mogao je Partizan odmah i do drugog gola, ali je šut Stojkovića odbranio Mirković.

Odmah posle gola Partizana situacija u kaznenom prostoru crno-belih. Kanute je oborio Ljajića za očigledan penal, čak je i sudija Lukić pokazao na belu tačku. Međutim, prethodno je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. Sasvim opravdano dosuđen ofsajd.

35. minut – GOOOL! Severina načeo goste – 1:0

Akcija Partizana po levoj strani, lopta je stigla do Zahida koji se spetljao u šesnaestercu, ali je uspeo da vrati loptu do Severine, koji sa linije kaznenog prostora šalje jak i precizan udarac u donji desni ugao gola Novog Pazara.

22. minut – Ljajić propušta priliku

22. minut – Ljajić propušta priliku

Sjajna kombinacija Sume i Ljajića, ovaj drugi sa desetak metara iz izgledne pozicije šutira preko gola.

20. minut – Zahid šutira pored gola

Opasan napad Partizana po levoj strani, Baždar je dodao do Zahida koji je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.

12. minut – Velika prilika z Šćepovića

Sjajna akcija gostiju, Suma je dodao do Šćepovića, ovaj šutirao u prilici kad je bio sam, ali je Jovanović odbranio.

3. minut – Velika prilika za crno-bele

Frenk Kanute je posle duže vremena starter u timu Partizana.

Sa druge strane, u ekipi Novog Pazara mnogo poznatih lica i bivših fudbalera Partizana. U napadu su Adem Ljajić, Sejduba Suma i Marko Šćepović.

Sudija: Lazar Lukić

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Kanute – Severina, Zahid, Goh – Baždar. Trener: Igor Duljaj.

NOVI PAZAR: Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Đo, Momčilović, Adešina, Ljajić – Suma, Šćepović. Trener: Slavko Matić.

Beogradski Partizan u okviru 29. kola Super lige Srbije od 20 časova na svom terenu dočekuje ekipu Novog Pazara iz istoimenog grada.

Šef stručnog štaba Igor Duljaj ističe da ekipa stalno igra pod pritiskom i da nije lako stalno igrati dobro i pobeđivati:

„Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime protivnika, jer svaka može da donese ili odnese bodove. Ulazimo u naredni meč sa malo više optimizma posle onakve pobede nad Voždovcem koja je mnogo značila igračima. Kad smo mi u pitanju, ne postoje olakšavajuće okolnosti. Uvek smo pod pritiskom, što je normalno. Videlo se to dosta puta tokom sezone. Navikli smo jesenas navijače na pobede i kada dođe do slabijih rezultata, napravi se negativna atmosfera. Istina je – nismo briljirali u poslednjih nekoliko mečeva, ali smo uspevali da se vratimo. Veoma je teško igrati konstantno dobro i pobeđivati. U ovom trenutku, najvažniji nam je rezultat. Ja stojim iza igrača koji pošteno rade. Vole ovaj klub, osećaju dres bez obzira da li su duže ili kraće ovde. Možemo da im zamerimo neki put na nekim greškama, ali na zalaganju – ne! Čak i kad je negativan rezultat kao što je bilo protiv Voždovca, nismo čuli nijedan zvižduk ili negativan komentar na adresu igrača i mnogo nam je značio baš takav gol kakav je postigao Stojković. Probudile su nam se i neke uspomene iz prošle godine kada smo se na sličan način vraćali iz mrtvih i osvajali bodove. Dobro je što smo postigli tri gola, ali, ne smemo da zatvaramo oči na greške u odbrani. Za to je potrebno vreme koje sada nemamo jer igramo svakih tri-četiri dana. Ali, dobro je da se greške uoče i isprave. Što se tiče Adema Ljajića, on je igrač poteza, svi znamo njegovu karijeru. Na prošloj utakmici je postigao tri gola. Ne zna se da li je bolji momak ili igrač. Fantastična osoba, sa fantastičnim fudbalskim kvalitetima. Imaće motiv da ponovo igra na stadionu Partizana. I ne samo on, u ekipi Novog Pazara je mnogo igrača koji su igrali u Partizanu. Tu su Ljajić, Suma, Petković, Momčičović, svi su bili u Partizanu. Došao je novi trener, tu odmah imate novu energiju, igrači žele da se dokažu. Bore se za plej-of, imaju svoje ambicije, a naš cilj je da osvojimo tri boda. Očekujem dobar fudbal, otvorenu igru i pozivam navijače da dođu u što većem broju.“

Partizan je uoči ovog kola bio drugi sa 67 dobova, četiri manje od Crvene zvezde i sedam više od TSC-a koji ima i utakmicu više.

Novi Pazar je deveti sa 35 bodova, tri manje u odnosu na Napredak i mesto koje vodi u plej-of. Pazarci su bez pobede na poslednje četiri utakmice.

Novi šef stručnog štaba gostiju Slavko Matić ističe da je vremena za rad malo, a raspored gust, ali veruje u nalaženje najbolje formule koja može da pokrene ekipu:

„Cenim jako kolegu Igora Duljaja, koji je mnogo stvari dobrih uradio za Partizan. Imaju oni i problema, ali nećemo o protivnicima, jer nemamo vremena. Moram da pronađem najbolju formulu za kratko vreme. Dovoljno je da se neke stvari promene, da se nešto ubaci. Na nama je da radimo, zato sam i došao. Nećemo se fokusirati samo na tabelu. Ne zavisi više ništa samo od nas. Novi Pazar ima odlične igrače. Pričao sam sa Ademom Ljajićem, Sejdubom Sumom, Markom Šćepovićem i ostalima. Sa strancima sam imao odvojen sastanak. Brzo se sve dešava. U osam dana imaćemo tri utakmice. Tu je Napredak, koji je pobedio ekipu Javora. Imamo i utakmicu protiv Radničkog 1923 u četvrtfinalu Kupa Srbije. Veliki izazov i ja sam ga sa zadovoljstvom prihvatio. Za Pazar me vežu lepe uspomene.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter