Izvor: blic.rs
19.08.2023 u 08:42
0

ZA NJEGA NE POSTOJI NEMOGUĆE: Samo sat vremena bilo dovoljno da se Novak plasira u polufinale Sinsinatija

Još jednom je Novak Đoković pokazao koliko je sjajan. Uspeo je da savlada Tejlora Frica posle samo sat vremena u dva seta (6:0, 6:4), a detalj pred poslednji poen će oduševiti mnoge.

Možda bi tenis trebalo da dobije „Novakov stil“. Sudeći da je neverovatno kako ovaj čovek prebacuje lopticu preko mreže. Fantastičan je bio u prvom setu, samim tim što nije dozvolio da Fric osvoji bar jedan gem, da bi u drugom setu ipak bio onaj Đoković što nam „jede živce“.Nije bilo savršeno, daleko od toga, ali je ponovo ta glava proradila kad je najvažnije. Iako je Amerikanac imao prednost od starta, Novak je bio taj koji se pitao, koji je više želeo, ali i koji je znao da smiri onda kada to Tejlor nikako nije želeo. Zbog toga i jeste najbolji ikada, jer to što Srbin radi nikad nikom nije pošlo za rukom. Prvi set je bio fantastičan za Srbina, bez greške, sa nulom je preslišao kroz 20-ak minuta protivnika, koji nije znao šta ga je snašlo. Ipak, usledio je pravi udar Frica u drugom setu kada je ipak uspeo da poljulja Srbina i pre svega mu uzme brejk.

Gledali smo potom lavovsku borbu, ali je Đoković pokazao da je „glava“ zapravo ključan faktor u tenisu, uspeo je da se vrati, da uzvrati udarac brejkom i da na kraju uzme još jedan, vredan pobede i polufinala mastersa u Sinsinatiju.

Ipak, jedan detalj je mnogima ušao u uši, naročito što se drugi reket sveta na srpskom obratio nekome u publici.

– Ćuti, ćuti – poručio je Novak, a sve to se dešavalo pred odlučujući poen, kada je Fric servirao, a Đokoviću je trebalo očigledno malo više koncentracije. Pogledajte kako je to izgledalo:

Novak Đoković je savladao Tejlora Frica u četvrtfinalu Sinsinatija, a posle pobede je dao svoj utisak i to sa osmehom na licu.– Odigrao sam nekoliko mečeva protiv njega, gledao sam pre ovog duela naše duele od ranije. Ovde se nismo do sada susretali. Očekivao sam da će imati podršku publike. Odigrao sam bez mane prvi set, ali u drugom je bilo lošije, predao sam mu brejk, ali sam okrenuo meč – rekao je Novak Đoković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter