Izvor: bsc happy
27.11.2023 u 17:39
0

ABA LIGA CRVENA ZVEZDA KRKA: Zvezda ubedljiva protiv Krke za vrh ABA lige: Tobi zablistao, Lazarević sve pogađao

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku na gostovanju sa 67:90 u 9. kolu ABA lige.

Zvezda je od samog početka kontrolisana dešavanja na terenu i rezultat, a utakmica je rešena praktično već nakon tri minuta kada je gost stekao prednost 0:11.

U ZVEZDI ŠKRIPE NEKI ŠRAFOVI: Ovakav početak sezone nisu očekivali, ali sad je jedna stvar jasna

Crveno-beli nisu na tome stali, Mitrović je briljirao u prvoj četvrtini, pa je već tu sakupio devet poena i četiri asistencije (na kraju imao sedam). Druga četvrtina otvorena je u nešto slabijem ritmu, ali je Zvezda održavala prednost, pre svega moćnom odbranom, pa je na poluvreme otišala sa +16.

Bolomboj je dominirao početkom drugog poluvremena, aktivirao se i Simonović, pa je Zvezda nakon 30 minuta igre imala 20 poena prednost. Ipak, domaćin je u poslednjoj deonici počeo da pogađa u visokim procentima, te je u dva navrata prilazio na -12. Zvezda je na to imala odgovor, pa su Tobi i Lazarević na pravi način zatvorili meč za još jednu pobedu crveno-belih u ABA ligi.

Najefikasniji pojedinac u Zvezdi bio je Majk Tobi sa 16 poena i tri skoka, dok je Džoel Bolomboj imao 13 poena i šest skokova. Stefan Lazarević je odigrao sjajan meč bez promašaja iz igre, a upisao je 12 poena, koliko je imao i Marko Simonović.

Šabaz Nejpir je ponovo igrao sa zaštitnom maskom, ali za 19 minuta nije uspeo da se upiše u listu strelaca, imao je dve asistencije i tri skoka, a indeks mu je bio -5. Dalibor Ilić je na terenu bio tek dva minuta.

Najefikasniji pojedinac u Zvezdi bio je Majk Tobi sa 16 poena i tri skoka, dok je Džoel Bolomboj imao 13 poena i šest skokova. Stefan Lazarević je odigrao sjajan meč bez promašaja iz igre, a upisao je 12 poena, koliko je imao i Marko Simonović.

Šabaz Nejpir je ponovo igrao sa zaštitnom maskom, ali za 19 minuta nije uspeo da se upiše u listu strelaca, imao je dve asistencije i tri skoka, a indeks mu je bio -5. Dalibor Ilić je na terenu bio tek dva minuta.

Kod Krke Leon Stergar je imao 15 poena, a Kazins 11 uz četiri skoka.

Zvezda sada ima skor 8-1 u ABA ligi i zauzima prvo mesto na tabeli, dok je Krka na 2-7 i nalazi se na 13. poziciji.

Krka – Crvena zvezda

18:44

KRAJ!

Tobi je ubacio trojku nakon dobre odbrane, a Jago je trojkom nagradio još jednu kvalitetnu defanzivu. Stergar je bio precizan oba puta sa penala. Tobi je ubacio još jednu trojku, a Cerkvenik je pogodio dugu dvojku. Macura je napravio peti faul i dobio tehničku, Jago je ubacio penal, a potom prodor.

18:36

37′ Lazarević sjajan – 63:78

Tobi je realizovao dva penala, a Bačvić je pogodio trojku za 63:75. Lazarević je vratio trojku,a nakon toga viđene su dve izgubljene lopte, po jedna na obe strane.

18:33

35′ Nalet Krke – 58:73

Lazarević i Cerkvenik su razmenili poene, a Nejpir je promašio trojku. Škedelj je učionio suprotno, a Simonović nije uzvratio. Krka je u narednom napadu smanjila na -15, pa je Sferopulos morao da zatraži tajm-aut. Škedelj i Lazarević su ubacivali trojke, a Stergar je poentirao za dva – 58:71. Nedović je vratio 15 poena prednosti Zvezdi

18:21

30′ Sigurnih +20 – 42:62

Kazins je izgubio loptu, a Tobi se nakon greške ispravio dugom dvojkom. Jurković je pronašao poene za Krku, ali je Simonović ubacio još jednu trojku. Krka je ponovo došla na -20, ali je Špan izgubio loptu.

18:15

27′ Pojavio se i Simonović – 37:57

Stergar je pronašao poene na obruču, kao i Kazins i to pod faulom, a pogodio je i penal. Giedratis je imao 0/2 sa penala, a Radovanović je promašio ceo koš sa trojke. Simonović je bio najbrži u kontri i zakucao, Špan je pogodio trojku, ali je Crnogorac u Zvezdinom dresu uzvratio istom merom. Krka je smanjila na 37:57 u narednom napadu.

18:09

24′ Bolomboj dominira – 27:52

Bolomboj je sa četiri vezana poena otvorio drugo poluvreme, ali je onda promašio otvoreno zakucavanje. Giedraitis je bio precizan pod faulom, a Bolomboj je ponovo bio uspešan pod košem. Stergar je prekinuo Zvezdinu seriju, ali je Bolomboj poentirao uz faul, a ni penal mu nije bio problem

7:38

17′ Zvezda drži prednost – 22:36

Cerkvenik je ubacio trojku, a Tobi je uzvratio poenima na obruču na asistenciju Teodosića. Cervenik je bio precizan oba puta sa penala, a Nedović je uzvratio pogotkom iz driblinga. Seriju promašaja prekinuo je Lazarević posle ofanzivnog skoka Simonovića. Stergar je našao poene u prodoru.

17:31

14′ Slabiji minuti za oba tima – 15:30

Tobi je na obruču upisao poene, ali je nakon toga promašio trojku. Seriju loših poteza i promašaja na obe strane prekinuo je Tobi trojkom. Nejpir je napravio grešku u vođenju, a Bačvić je poentirao pored Amerikanca.

17:21

10′ Mitrović briljira – 13:26

Mitrović je oba puta bio precizan sa penala, a isti igrač je pod košem povećao rezultat na 6:22. Kazins je upisao svoje prve poene, a Mitrović je izveo još jednu majstoriju pod košem rivala. Tobi nije krunisao sjajnu akciju gostiju, a Kazins je to kaznio trojkom. Davidovac nije uzvratio, Jurković je zakucao, a Davidovac je nagradio Teodosićevu asistenciju.

17:15

7′ Ubedljiva prednost gostiju – 6:18

Nedović je pogodio iz prodora, a Krka je izgubila još jednu loptu. Jagu je trojka izašla iz koša, ali je Mitrović povećao prednost na 0:11. Stergar je bio polovičan sa penala, kao i Bolomboj, a Krka je prodala još jednu loptu. Jago ponovo nije bio precizan u šutu za tri, a Radovanović je popravio promašaj Macure. Bolomboj je snažno poentirao pod faulom, a Mitrović nije ubacio otvorenu troijku. Macura je na drugoj strani imao 2+1 situaciju, a Nedović je pogodio trojku.

17:08

3′ Sjajan početak Zvezde – 0:7

Giedraitis je ubacio dugu dvojku na otvaranju meča, a isti igrač je flouterom povećao prednost Zvezde. Nedović nije pogodio trojku u tranziciji, ali jeste dvojku iz kornera. Mitrović je bio polovičan sa penala, a Krka nikako nije uspevala da dođe do koša.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter