Izvor: Tanjug
04.11.2022 u 16:04
0

Akcija Europola u 28 zemalja: Uhapšene 382 osobe, oduzeto 106 komada oružja, 304 kilograma droge…

U akciji Europola, sprovedenoj u 28 zemalja, uhapšene su 382 osobe, oduzeto je 106 komada oružja, 304 kilograma droge i 12.250 komada municije,a na osnovu prikupljenih dokaza pokrenuto je 130 novih istraga.

Akcija je bila usmerena protiv trgovine drogama, oružjem, krijumčarenja migranata i trgovine ljudima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Tokom operacije, Crna Gora je, uz podršku projekta CSC WB IPA 2019, bila domaćin operativnog centra kako bi se omogućila brza razmena operativnih informacija između učesnika.

Operativne aktivnosti su se uglavnom odvijale na Balkanu i jugoistočnoj Evropi. Druge zemlje širom Evrope dale su svoj doprinos kriminalističkoj obaveštajnoj službi i sprovele operativne akcije na nacionalnom nivou.

U akcije na terenu učestvovalo je skoro 16.000 policajaca. Istovremeno, između 24. i 29. oktobra, nacionalne vlasti su koordinirale posebne aktivnosti koje su bile usmerene na mreže trgovine ljudima uključene u seksualnu eksploataciju, prisilno prosačenje i prisilni kriminal.

Zemlje G7 saglasne: „Mi ćemo postojano biti uz Ukrajinu sve dok bude potrebno!“

„Sveukupno, aktivnosti su dovele do 382 hapšenja osumnjičenih, od kojih je većina navodno bila umešana u trgovinu drogom, omogućavanje ilegalne imigracije, prevaru dokumenata i trgovinu vatrenim oružjem. Policajci su na terenu otkrili niz krivičnih dela u vezi sa omogućavanjem ilegalne imigracije i srodnim zakonskim kršenjima kao što je prevara dokumenata. Hapšenja i prikupljeni dokazi omogućili su organima za provođenje zakona da pokrenu 130 novih istraga“, saopšteno je iz Europola.

Tokom akcije oduzeto je 106 komada oružja, 304 kilograma droge i 12.250 komada municije. Pokrenuto je i 130 novih istraga na osnovu prikupljenih dokaza. Uhapšene su 382 osumnjičene osobe.

Operativne aktivnosti u 28 zemalja širom Evrope podržali su i Eurodžast, Frontex, INTERPOL, SELEC i druge međunarodne organizacije, preneo je portal podgoričkog Dana.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter