Izvor: sputnikportal.rs
19.10.2022 u 09:38
0

„AKO TO DOĐE DO ŠTAMPE BILA BI KATASTROFA“: Berluskoni i Putin ponovo u kontaktu!

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni obnovio je veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i razmenio poklone i čestitke za Berluskonijev rođendan, tvrde italijanski mediji.

– Ponovo sam u kontaktu sa Putinom, i to značajnom. Za moj rođendan poslao mi je 20 flaša votke i veoma toplo pismo. Uzvratio sam mu sa nekoliko flaša „lambruska“ (vino) i odgovarajućim pismom – rekao je Berluskoni, prema audio-zapisu koji je objavila italijanska agencija „La Prese“.

Silvio Berluskoni, koji je proslavio 86. rođendan 29. septembra, navodno je te reči izgovorio poslanicima na proslavi njegove partije „Forca Italija“ u utorak u Rimu. „Forca Italija“ kasnije je izdala saopštenje u kome navodi da je ta partija „istrajno na liniji Evrope i SAD“ u vezi sa rusko-ukrajinskim konfliktom.

Na snimku se čuje kako Berluskoni kaže da ne može da iznese svoje pravo mišljenje o krizi u Ukrajini, jer „ako to dođe do štampe, bila bi katastrofa“.

OGLASIO SE DIREKTOR IAEA: „Zapanjen sam koliko Putin detaljno zna o Zaporoškoj nuklearnoj elektrani“

Berluskoni, koji je bio premijer tri puta od 1994. do 2011. godine, nedavno se našao na udaru medija u Italiji jer je izjavio kako je „Putin pokrenuo vojnu operaciju u Ukrajini kako bi zamenio režim Volodimira Zelenskog pristojnim ljudima“.

Ipak, i pored medijskih kritika, uspeo je da osvoji mesto u Senatu na izborima prošlog meseca, pa se tako prvi put našao na javnoj funkciji od 2013. godine, kada mu je zabranjeno obavljanje javnih poslova zbog presude za poresku prevaru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Berluskoni je trenutno u pregovorima o formiranju italijanske vlade sa Đorđom Meloni posle opštih izbora.

On je već dugo u dobrim odnosima sa ruskim predsednikom, kome je bio domaćin u svojoj vili na Sardiniji još 2008. godine.

Bivši italijanski premijer i medijski magnat posetio je Vladimira Putina na Krimu 2015. godine, kao najznačajniji zapadni političar koji je posetio to poluostrvo pošto su se njegovi stanovnici izjasnili za prisajedinjenje sa Rusijom, što EU i SAD ne priznaju, prenosi RT.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter