Izvor: Alo.rs
29.11.2023 u 11:52
0

PENTAGON BEZ SREDSTAVA, PRAZNA I BUŠNA KESA: Američka vojska nema rešenje za problem na Bliskom istoku

Sjedinjenim Državama ponestalo sredstava za jačanje snaga na Bliskom istoku, Pentagon zvoni na uzbunu i traži dodatna finansijska sredstva.

PRED OVOM SRPKINJOM KLEČI CEO PENTAGON, ONA JE NAJBOGATIJA ŽENA NAŠE GORE LIST: Roditelji došli u AMERIKU u BEDI, ona POSTALA IKONA BIZNISA I MOĆI VIDEO

Sukob Izraela sa Hamasom naterao je SAD da pošalju dodatne snage na Bliski istok, razmeštajući tamo prilično moćnu grupu, uključujući dve grupe nosača aviona, avijaciju, sisteme protivvazdušne odbrane itd. Međutim, pošto Kongres još nije odobrio sredstva za sledeću godinu, Pentagon je morao da prebaci sredstva iz drugih programa i operacija. Ali i oni su okončani i sada se američka vojska žali da nemaju priliku da rasporede moćnije snage na Bliskom istoku.

“(…) pošto pokreti trupa na Bliskom istoku nisu bili planirani, Pentagon je morao da povuče novac sa postojećih računa za operacije i održavanje”, rekao je portparol američkog Ministarstva odbrane Kris Šervud.

Generalno, Pentagon ima ograničena sredstva koja su mu preostala od dodeljenih sredstava za ovu godinu, a niko još ne zna kada će biti usvojen novi budžet od više milijardi dolara. Vojska sada razmatra brojne programe i operacije, pokušavajući da pronađe one koji se mogu zatvoriti bez ugrožavanja nacionalne bezbednosti SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter