Izvor: Alo.rs
25.06.2023 u 13:52
0

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC BEZ DILEME: „Zelenski će ovog datuma priznati poraz“

Volodimir Zelenski će biti primoran da prizna poraz Ukrajine zbog neuspeha kontraofanzive oružanih snaga Ukrajine, izjavio je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter u emisiji YouTube kanala Judging Freedom.

Prema njegovim rečima, Zelenski se svim silama trudio da ugodi svojim gospodarima iz NATO-a stvarajući privid velikih uspeha snaga Ukrajine pred samit vojnog bloka, na kojem će ukrajinsko pitanje biti jedna od najvažnijih tema rasprava.

Odluka o pokretanju kontraofanzive oružanih snaga Ukrajine je doneta isključivo na osnovu političkih razmatranja, naglasio je Riter. On je primetio da Zelenskom nije uspelo da ostvari vojni scenario koji su želeli da vide u Severnoatlantskom savezu.

LAVROV OŠTRO ODBRUSIO ZELENSKOM I BAJEDNU: „Ne vredi komentarisati njihove izjave“

Samit NATO

– Ako dođete u Viljnus 11. jula, na dan kada počinje samit NATO-a, samo sa mrtvim Ukrajincima, uništenom opremom, zarobljenim vojnicima, nećete se moći izvući lažima: Moraćete priznati da ste izgubili rat. I pod gubitnicima ovde ne mislim samo na Ukrajinu, već i na NATO, kolektivni Zapad – izjavio je obaveštajac.

Samit zapadnog vojnog bloka zakazan je za 11. i 12. jul i održaće se u glavnom gradu Litvanije. Kontraofanziva o kojoj se dugo govorilo u Kijevu započela je 4. juna na južnodoneckom, zaporoškom i Artjomovskom pravcu, pri čemu je glavni udar oružanih snaga Ukrajine usmeren na zaporoškom delu fronta.

Kijev je u borbu poslao brigade obučene od strane NATO-a i opremljene zapadnom tehnikom. Međutim, kako je istakao predsednik Vladimir Putin, ukrajinske snage nisu postigle uspeh ni na jednom pravcu, a trpe velike gubitke, već je uništeno stotine jedinica tehnike

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter