Izvor: Tanjug
09.01.2023 u 18:15
0

BAJDEN, TRUDO I OBRADOR OSUDILI NAPADE NA BRAZILSKE DRŽAVNE INSTITUCIJE: „Naše vlade podržavaju slobodnu volju naroda Brazila“

Ranije danas u Brazilu završeni su neredi koji su kulminirali upadom pristalica bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara u Kongres u nedelju, potvrdio je danas zvaničnik Federalnog okruga Rikardo Kapeli.

Predsednik SAD Džozef Bajden, meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador i kanadski premijer ministar Džastin Trudo danas su osudili napad na državne institucije Brazila.

BAJDEN O BOŽIĆNOM PRIMIRJU U UKRAJINI: „Prekidom vatre, Putin pokušava da dođe do vazduha“

Trojica lidera u zajedničkoj izjavi navela su da stoje uz najveću južnoameričku zemlju dok čuva svoje demokratske institucije, preneo je Rojters. „Naše vlade podržavaju slobodnu volju naroda Brazila“, poručili su predsednici na samitu Severne Amerike u Meksiku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Luiz Ignacio Lula Da Silva je prošle godine u oktobru u drugom krugu predsedničkih izbora nadmašio protivnika, desničara i dotadašnjeg predsednika Bolsonara za oko jedan odsto glasova, podseća Rojters.

Nakon toga počinju protesna okupljanja Bolsonarovih pristalica ispred vojnih baza širom Brazila i apeli da se izvrši vojna intervencija, a Lula spreči da ponovo preuzme predsedničku funkciju.

Hiljade ekstremnih desničara, Bolsonarovih pristalica napale su u nedelju zgrade federalne vlade i predsedničku palatu, a Da Silva, koji nije bio u Braziliji u trenutku izbijanja nereda, okrivio je Bolsonara za haos i najavio da će „svi umešani biti kažnjeni“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter