Izvor: Alo.rs
19.11.2023 u 08:07
0

BELA KUĆA NEGIRA DA JE POSTIGNUT DOGOVOR SA HAMASOM: Nema sporazuma o oslobađanju talaca

Bela kuća je negirala da je postignut sporazum o oslobađanju talaca iz Gaze u zamenu za petodnevnu pauzu u borbama.

Portparol Bele kuće je rekao da Izrael i Hamas nisu postigli dogovor o privremenom prekidu vatre, dodajući da SAD nastavljaju da rade na postizanju sporazuma.

Drugi, neimenovani američki zvaničnik je takođe potvrdio da nema dogovora.

Prethodno je „Vašington post“ naveo u subotu, citirajući osobe upoznate sa ovim pitanjem, da su Izrael, SAD i Hamas postigli dogovor da se oslobodi nekoliko desetina žena i dece iz Gaze, koji su oteti 7. oktobra.

„Puštanje talaca bi moglo da počne u narednih nekoliko dana, osim ukoliko ne dođe do zastoja u poslednjem trenutku“, dodao je vašingtonski list.

OGLASIO SE NETANIJAHU: „Nema dogovora o oslobađanju talaca“

Prema navodnom dogovoru, obe strane bi obustavile borbene operacije na najmanje pet dana, dok bi 50 ili više talaca bili puštani u grupama, na svaka 24 sata, navode izvori „Vašington posta“.

Hamas je oteo najmanje 240 ljudi 7. oktobra tokom upada na jug Izraela, kada je ubijeno 1.200 ljudi.

I Netnijahu je na konferenciji za novinare u subotu uveče rekao da, što se tiče talaca, postoji mnogo neutemeljenih glasina i netačnih izveštaja.

„Želim da budem jasan – nije postignut dogovor. Ali, obećavam da, kada bude nešto trebalo da se kaže, obavestićemo vas o tome“, rekao je Netanijahu novinarima.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter