Izvor: Alo.rs
19.11.2023 u 07:46
0

ŠTA ĆE BITI SA GAZOM NAKON RATA? Izraelski šef diplomatije predstavio detaljan plan

Izraelski ministar spoljnih poslova i član političko-bezbednosnog kabineta Eli Koen izjavio je da Palestinska samouprava (PA) nije rešenje za pitanje budućeg upravljanja Gazom.

U intervjuu za izraelski Kanal 12, on je rekao da će postojati „izraelska bezbednosna kontrola od (reke) Jordan do (Sredozemnog) mora u svakom trenutku“, preneo je Harec. PA „do danas nije osudila događaj od 7. oktobra“ i “nastavlja da isplaćuje plate ubicama Jevreja“, rekao je on.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj izjavio je ranije da samo PA može da upravlja Pojasom Gaze kada se bude završio rat između Izraela i Hamasa.

OGLASIO SE NETANIJAHU: „Nema dogovora o oslobađanju talaca“

– Hamas ne može više da kontroliše Gazu – rekao je Borelj u Manami, u Bahreinu, na godišnjoj konferenciji o spoljnoj i bezbednosnoj politici. On je odbacio mogućnost da Gazom upravlja Hamas.

– Dakle, ko će moći da upravlja Gazom? Mislim da samo jedna strana to može da bude Palestinska samouprava – poručio je Borelj.

Palestinska samouprava je telo uspostavljeno u junu 1994. godine na osnovu Sporazuma iz Osla, koji su godinu dana ranije potpisali Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) i Izrael, a odnosi se na Pojas Gaze i Zapadnu obalu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter