Izvor: Alo.rs
01.11.2023 u 08:36
0

BELA KUĆA SAOPŠTILA IZRAELU NAJGORE MOGUĆE VESTI: Iznenađujuća odluka Bajdena

Američki predsednik Džozef Bajden staviće veto na predlog zakona republikanaca u Predstavničkom domu za pružanje pomoći Izraelu, gde se istovremeno izostavlja finansiranje drugih prioriteta nacionalne bezbednosti, saopštila je Bela kuća.

„NIKAD HITNIJE“: Bajden traži od Izraela samo jednu stvar

Kancelarija za upravljanje i budžet Bele kuće naglasila je da ovaj predlog zakona sadrži pristrasnost kroz podršku samo Izraelu i ne uspeva da odgovori na trenutnu situaciju,  jer izostavlja humanitarnu pomoć za stanovništvo Gaze i pomoć Ukrajini i saveznicima u Indo-Pacifiku, prenosi portal Hil.

Saopšteno je da će američki predsednik staviti veto na ovaj dokument ako ga usvoji Kongres, jer bi „neuspeh u podršci Ukrajini“ poslao „strašan signal Rusiji i ostatku sveta o rešenosti“ američkih vlasti.

– Ovaj zakon je loš za Izrael, za region Bliskog istoka i za našu sopstvenu nacionalnu bezbednost – saopštila je Bela kuća.

U saopštenju OMB-a od utorka se navodi da će administracija nastaviti da radi sa zakonodavcima u Kongresu na postizanju sporazuma o dodatnom zahtevu koji je ranije ovog meseca podnela Bela kuća.

Paket koji su predložili republikanci u ponedeljak obezbeđuje 14,3 milijarde dolara pomoći Izraelu u borbi protiv Hamasa, militantne grupe koja kontroliše Gazu i izvela je prekogranične napade 7. oktobra, u kojima je poginulo oko 1.400 Izraelaca.

Bela kuća je prošle nedelje podnela zahtev za dodatno finansiranje nacionalne bezbednosti u iznosu od oko 106 milijardi dolara, koji uključuje novac za Izrael i Ukrajinu, koja se bori protiv ruske okupacije, kao i sredstva za Indo-Pacifik, humanitarnu pomoć i mere potrebne za bezbednost granica SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter