Izvor: HAPPY BSC
27.02.2023 u 16:05
0

BRITANCI OTKRILI STRAŠNU ISTINU O UKRAJINSKOJ MOBILIZACIJI: Sprovodi se uz ogromna kršenja zakona

Ukrajinski mediji su tokom zime izveštavali o prikupljanju regruta u zemlji.

Ukrajinska mobilizacija se sprovodi uz ogromna kršenja zakona, piše britanski The Economist.

Prema rečima novinara, ukrajinski vojni komesarijati koriste svaku priliku da pozovu stanovnike zemlje, bez obzira na zakonitost metoda. Na primer, autori članka su podelili priču o invalidu sa nestalim oružjem, proglašenim sposobnim za službu. Samo veliki publicitet u medijima i društvenim mrežama pomogao je da se situacija ispravi, prenosi RIA Novosti.

– Zvaničnici u zapadnoj Ukrajini su bili najagresivniji, ali trend je vidljiv širom zemlje. Bilo je izveštaja o izdavanju obaveštenja o regrutaciji, ponekad nasilno, na vojnim sahranama u Lavovu, na kontrolnim punktovima u Harkovu, u tržnim centrima u Kijevu, i na ulicama Odese. Popularna skijališta ostaju pusta uprkos prvim pravim zimskim snežnim padavinama. Video snimak vojnih zvaničnika koji jure niz padine bio je dovoljan da otera gužvu – objasnili su novinari.

RASTU KRITIKE NA RAČUN ZELENSKOG! Ukrajinci ga optužuju za površnost i prekomernu koncentraciju moći

Kako navode izvori publikacije, u nastojanju da nadoknade gubitke Oružanih snaga Ukrajine, uzrokovane, između ostalog, bitkama kod Artjomovska, vojna registracija i registrature krše sve norme, koristeći nedorečenost zakonodavstva u slučajevima oružanih sukoba. U Ukrajini su veoma tražene fiktivne metode izbegavanja službe: brakovi sa mnogodetnim majkama, lažne zdravstvene potvrde.

Ukrajinski mediji su tokom zime izveštavali o prikupljanju regruta u zemlji. Prijavljeno je korišćenje sanitetskih vozila od strane vojske za transport mobilisanih do sabirnih punktova, distribucija naloga službenika javnih preduzeća. Ukrajinska vojska je sve učestalije slučajeve distribucije sudskih poziva na mestima sa velikim brojem ljudi objasnila nespremnošću građana da komuniciraju sa osobljem vojnih kancelarija kod kuće. Mediji su objavili da Ukrajinci izbegavaju službeno zaposlenje, strahujući da će dobiti poziv na radnom mestu.

Više pročitajte OVDE!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter