Izvor: BSC HAPPY
27.02.2023 u 15:48
0

STRATEŠKA SARADNJA Rusija će započeti razvoj šest naftnih i dva gasna polja u Iranu!

Generalni direktor Gasproma Aleksej Miler i iranski ambasador u Rusiji Kazem Džalali razgovarali su o pitanjima energetske saradnje, navodi se u saopštenju ruskog holdinga u ponedeljak.

„Danas je održan radni sastanak predsednika Upravnog odbora „Gasproma” Alekseja Milera i Kazema Džalalija, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Islamske Republike Iran u Ruskoj Federaciji. kaže se u saopštenju.

Gasprom i Nacionalna iranska naftna kompanija potpisali su 19. jula 2022. Memorandum o razumevanju za stratešku saradnju. Dokument predviđa analizu perspektivne saradnje, između ostalog, u sledećim oblastima: razvoj iranskih gasnih i naftnih polja, obavljanje svop transakcija sa prirodnim gasom i naftnim derivatima, realizacija velikih i malih LNG projekata, izgradnja gasovode i naučno-tehnološku i tehnološku saradnju, saopštila je pres služba Gazproma.

Ruski ambasador u Kini Igor Morgulov otkriva: „Svaki pokušaj da se zabije klin između Moskve i Pekinga osuđen je na propast!“

Kasnije je zamenik iranskog ministra za naftu Ahmad Asadzadeh izvestio da će Rusija započeti razvoj šest naftnih i dva gasna polja u Iranu.

On je napomenuo da Gasprom ima obećavajuću priliku da transportuje svoj gas preko Irana u susedne zemlje, uključujući Pakistan, i zemlje Persijskog zaliva.

Početkom novembra 2022. zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak izvestio je da će Gasprom uskoro dogovoriti tehnološke parametre projekata u Iranu i da bi mogao da potpiše ugovore za te projekte do kraja novembra.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter