Izvor: BSC HAPPY/KURIR
21.11.2023 u 09:02
0

ČEKA SE ODGOVOR IZRAELA: Poznati detalji sporazuma o primirju na koje je pristao Hamas!

Vođa Hamasa Ismail Hanijeh objavio je na Telegramu da je ta palestinska ekstremistička organizacija "blizu postizanja sporazuma o primirju", a sada su isplivali detalji.

Mediji navode da se Izrael još uvek nije oglasio u vezi s tim, ali je AFP došao do detalja sporazuma, a to su:

  • Petodnevno primirje koje bi uključilo prekid vatre u kopnenim borbama i ograničavanje izraelskih vazdušnih oiperacija nad južnim delom Pojasa Gaze.
  • Palestinske ekstremističke organizacije bi oslobodile 50 do 100 talaca i to izraelskih civila ili pripadnika drugih nacionalnosti, ali ne i izraelskih vojnika.
  • Zauzvrat bi iz izraelskih zatvora bilo oslobođeno 300 Palestinaca, uključujući žene i decu.

PREGOVORI SU U TOKU: Hamas spreman da poveća broj talaca koje bi oslobodio u razmeni sa Izraelom

AFP je citirao neimenovane zvaničnike Hamasa i Islamskog džihada, iz kog su ovoj agenciji takođe rekli da su obe organizacije pristale na uslove sporazuma.

Pored toga je Isat el Rešik, zvaničnik Hamasa, kazao za Al Džaziru da su pregovori usredsređeni na dužinu primirja, isporuku humanitarne pomoći Pojasu Gaze i razmenu izraelskih talaca za palestinske zatvorenike.

– Obe strane će osloboditi žene i decu – naveo je El Rešik.

On je rekao da će detalje sporazuma zvanično objaviti Katar, koji je bio posrednik u pregovorima Hamasa i Izraela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter