Izvor: Informer
29.03.2024 u 19:13
2

ČELENDŽER NEMOĆAN U UKRAJINSKOM BLATU: Sad se vidi da su Britanci napravili loš tenk – to više ne može da se sakrije!

Od sjaja i nade u preokret na frontu do - očaja! Tako bi se moglo nazvati gorko priznanje uglednog Forbsa koji je u roku od manje od godinu dana potpuno promenio svoj sud o britanskom tenku "čelender 2" koji dejstvuje na ukrajinskom frontu.

U tekstu od 31. maja 2023. pod naslovom „Ukrajinski tenkovi ‘čelendžer 2’ mogu da probiju ruska utvrđenja“ Forbs je objavio i snimak ukrajinskog ministarstva odbrane na kojem „čelendžer 2“ težak 71 tonu, opremljen širokim raonikom, hvata betonske prepreke, takozvane „zmajeve zuba“, – verovatno na poligonu negde u Ukrajini. 

„Ako postoji tako nešto kao što su ‘zmajevi zubi’, mora postojati i ‘zmajev zubar'“, dodalo je ministarstvo odbrane. U međuvremenu, Forbs je obrnuo priču i u tekstu od 27. marta ove godine pod naslovom „Britanski čelendžer 2 je pogrešan tenk za Ukrajinu“, naveo njegove ključne mane, kako se pokazalo na ukrajinskom frontu.

„Čelendžer 2 nedostaje mobilnost“, ocenjuje Forb i pojašnjava:

„Jedan ukrajinski član posade Čelendžera 2 rekao je za San da je motor tenka od 1.200 konjskih snaga nedovoljno snage za vozilo od 71 tonu. Čelendžer 2 se često zaglavi u mekom tlu Ukrajine i potrebna im je vuča drugim čelendžerima ili inženjerskim vozilima. U žaru borbe, kada vuča nije uvek moguća, zaglavljeni čelendžer 2 je ranjivi čelenger 2“, navodi Forbs, dodajući da je Britanija poslala 14 tenkova i da je jedan sa sigurnošću uništen, ali da je pokazao nedostatke kada je dejstvovanje na ukrajinskom terenu u pitanju.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ČELENDŽER NEMOĆAN U UKRAJINSKOM BLATU: Sad se vidi da su Britanci napravili loš tenk – to više ne može da se sakrije!”

  1. Sve sto ima svet je nista na tim terenima. Nisu Rusi uzalud pravili kamione na benzin i sl. Kamaz sa lakoćom pobedjuje na dakaru godinama a ustvari je malo doradjen fabricki kamion. Drugo Rusi nikada nisu izgubili rat. Napoleon Hitler su se usrali u Rusiji tako ce proci i nato i amerika!

    0
    0
    Odgovori
  2. Sve sto ima svet je nista na tim terenima. Nisu Rusi uzalud pravili kamione na benzin i sl. Kamaz sa lakoćom pobedjuje na dakaru godinama a ustvari je malo doradjen fabricki kamion. Drugo Rusi nikada nisu izgubili rat. Napoleon Hitler su se usrali u Rusiji tako ce proci i nato i amerika!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter