Izvor: BSC HAPPY
08.02.2023 u 14:10
0

„TO SU CILJANI NAPADI“ Pašečnik tvrdi da ukrajinske snage namerno granatiraju bolnice u LNR

Ukrajinski ratni zarobljenici takođe često dobijaju stacionarnu negu u istim bolnicama, primetio je Pašečnik.

Ukrajinske snage prešle su sa užurbanih napada na namerno granatiranje bolnica u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), izjavio je u sredu vršilac dužnosti lidera Leonid Pašečnik.

– To su uglavnom bili ciljani napadi na bolnice, u poslednje vreme, u kojima su naši povređeni vojnici i mirni civili na lečenju – rekao je Pašečnik za „Rosija-24“.

Ukrajinci su uvek vršili napade na bolnice u kojima ima mnogo ljudi, dodao je on.

KONOŠENKOV IZAŠAO SA NOVIM IZVEŠTAJEM: Ovo su najnoviji podaci sa ratišta u Ukrajini!

– Napadi su ranije bili haotični. Sada kada su ukrajinski nacionalisti dobili novije oružje i gađaju objekte gde ima mnogo ljudi – podvukao je Pašečnik.

Ukrajinski ratni zarobljenici takođe često dobijaju stacionarnu negu u istim bolnicama, primetio je Pašečnik.

– Uništavanje bolnica u kojima se pruža nega je krajnje nehumano. To je kršenje svih normi i pravila, sa humanitarne tačke gledišta – rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije je bivši ambasador LNR-a u Rusiji Rodion Mirošnik rekao da su ukrajinske trupe od početka ove godine tri puta granatirale bolnice u republici. U poslednjem napadu 28. januara, bolnica u gradu Novoaidar pogođena je projektilom HIMARS, rekao je on.

Prema rečima Mirošnika, pošto su sistemi HIMARS oružje visoke preciznosti, napad u kojem je poginulo 14 ljudi, a ranjeno je još 24, bio je ciljani.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter