Izvor: Kurir.rs/Telegraf
28.03.2023 u 16:19
0

CRNI KRUG OD DIMA IZNAD MOSKVE: Stanovnici u šoku: „Snimak je lažiran, tvrde jedni, a drugi da je ovo dokaz da vanzemaljci postoje!“

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine šerovao je snimak na svom Tviter nalogu i do sad ga je pogledalo više od dva miliona ljudi.

Mnogi na društvenim medijima spekulišu o čemu se radi, neki tvrde da je snimak lažiran, drugi da je ovo dokaz da vanzemaljci postoje, a činjenica je da ovo nije prvi put da je ovakav fenomen „uhvaćen“ na kameri.

MOSKVA PONOVO NA METI: Brisel i Vašington prete u prazno

Snimak crnog prstena od dima iznad ruske prestonice postao je viralan na društvenim mrežama, a brojni korisnici Tvitera spekulišu kako je krug nastao.

„Stanovnici Moskve šeruju video crnog kruga na nebu. Šta mislite šta je ovo?“, pita Geraščenko na Tviteru.

I nije jedini koji je šerovao snimak ovog neobičnog prizora.

Mnogi na društvenim medijima spekulišu o čemu se radi, neki tvrde da je snimak lažiran, drugi da je ovo dokaz da vanzemaljci postoje, ali činjenica je da je ovaj fenomen i ranije snimljen na brojnim lokacijama širom sveta.

Sličan prizor primećen je u blizini zamka Vorvik u Engleskoj 2014. godine, javlja BBC. Crni prsten je navodno lebdeo na nebu otprilike tri minuta i telefonom ga je snimila 16-godišnja devojčica.

Ovaj incident je ponovo izazvao spekulacije i zabrinutost pojedinaca koji su videli sliku. Neki su sugerisali da je to mogao biti roj insekata ili ptica.

Drugi su pisali da je u pitanju prirodni vremenski fenomen, teoriju koju je odbacila meteorološka služba Met Office.

„Ne postoji meteorološki razlog da se ovo dogodi. Ništa neobično se nije događalo na tom području, proverili smo“, saopštio je portparol meteorološke službe.

Posle izvesnog vremena iz zamka su saopštili da su testirali vatromet i da se tako napravio crni krug.

„Efekat vatre“

Da bi izazvali vatreni prsten, oni su isprobavali „efekte vatre“ koje bi išlu uz svakodnevno ispaljivanje Trebuchet Fireball-a, džinovskog katapulta.

„Videli smo niz različitih efekata, uključujući i vorteks slike koje su prijavljene. Za sada ne znamo šta uzrokuje ovaj fenomen, ali je to svakako sablasni spektakl“, rekao je portparol.

Prema izveštajima, sličan incident u Pakistanu je takođe izazvao pometnju 2020. godine.

Tanak crni prsten viđen je na nebu Lahorea u Pakistanu, što je izazvalo zabrinutost na internetu, navodi The Sun.

Uprkos zabrinutostima, u izveštaju su istaknuta mnoga uverljiva objašnjenja. Industrijski kvar na zemlji, poput eksplodiranja električnog transformatora, mogao bi da stvori ovakav efekat.

U izveštaju se takođe navodi da bi crni prsten takođe mogao biti uzrokovan upotrebom vatrometa i navodi se da vrtlozi dima zahtevaju eksploziju kroz kružnu strukturu, kao kroz fabrički dimnjak ili kantu za smeće domaće izrade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter