Izvor: Kurir.rs/FoNet
12.02.2023 u 14:47
0

DA LI POLJSKA ODUSTAJE OD PREDAJE LOVACA F-16 UKRAJINI?! „To je veoma ozbiljna i teška odluka za Varšavu!“

Poljska je jedna od najbližih saveznica Ukrajine i svesna sopstvenih zaliha naoružanja.

Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je danas da je odluka o eventualnom slanju aviona Ukrajini, pre svega F-16, veoma ozbiljna i teška za Varšavu.

POLJSKI PREDSEDNIK DUDA PREPLAŠEN OD MOĆNE SILE? „Spreman sam da izgradim gvozdenu zavesu do neba samo da zadržim Ruse dalje od nas!“

Komentari poljskog predsednika usledili su posle prošlonedeljne turneje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog po Evropi i lobiranja za dodatnu vojnu podršku, uključujući artiljeriju dugog dometa, municiju, protivvazdušnu odbranu, projektile i borbene avione.

Poljska je jedna od najbližih saveznica Ukrajine i svesna sopstvenih zaliha naoružanja.

Uz konstataciju da Poljska ima manje od 50 letelica, Duda je ocenio da je ozbiljan problem ako se donira čak i mali broj njih.

Poljska je članica NATO i odluka o slanju borbenih aviona zahteva odluku saveznika, što znači da je potrebna zajednička odluka, a ne jedne države, rekao je Duda.

Podsećajući na izjavu iz 2022. godine, na početku ruske invazije, Duda je ocenio da bi slanje aviona „značilo vojno mešanje u ukrajinski konflikt“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter