Izvor: forbes srbija
02.03.2024 u 19:46
0

DA LI SE PITATE KOLIKO JE TRAMP TEŽAK: Ovo je njegova najvrednija imovina

Apelacioni sud Njujorku naložio je bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu da plati više od 454 miliona dolara nakon što je proglašen odgovornim da je lažno predstavio neto iznos novca koji poseduje, u slučaju finansijske prevare.

Time je njegovo carstvo nekretnina i imovine koje poseduje potencijalno stavljeno u rizik.

Tramp se žali na presudu, ali ima još samo nekoliko nedelja da ili položi gotovinu da otplati dug ili da obezbedi garanciju za sposobnost plaćanja.

S obzirom na to da Tramp duguje više od oko 400 miliona dolara u gotovini i likvidnoj imovini koju Forbes procenjuje da poseduje, ostaje da se vidi kako će bivši predsednik otplatiti ovaj dug.

Iako je odbio njegov zahtev za odlaganje plaćanja, žalbeni sud je u sredu ukinuo zabranu Trampu da dobija zajmove od institucija registrovanih u Njujorku, dajući mu još jedan potencijalni način da prikupi sredstva.

„Na udaru“ nekretnine

Međutim, u podnesku sudu Trampovi advokati su sugerisali da bi njegove nekretnine mogle biti na udaru.

Imovina bi verovatno morala da se proda da bi se prikupio kapital pod hitnim okolnostima“, ako sud ne odobri odlaganje uz pauziranje novčane presude, napisali su advokati Kliford S. Robert i Alina Haba.

Forbes procenjuje da bi ukupna vrednost Trampovih nekretnina bila veća od 1,9 milijardi dolara nakon plaćanja duga.

Njegove nekretnine obuhvataju golf klubove, odmarališta i imanja u i van Njujorka.

Bivšem predsedniku bi bila potrebna samo prodaja nekoliko vrednih stvari ili čak refinansiranje nekoliko njih da bi pokrio iznos koji duguje.

Od njegovih šest najvrednijih nekretnina svaka vredi oko 100 miliona dolara ili više, bez duga, što znači da ima dosta opcija.

Nikako Tramp neće želeti da proda svoj Mar-a-Lago, a i verovatno će morati da dobije odobrenje od većinskog partnera u dve njegove najvrednije imovine – u 555 California Street i 1290 Avenue of America pre nego što bi mogao da se zaduži za bilo koju od zgrada.

Ako Tramp ne plati, njegove nekretnine bi mogle biti zaplenjene, kao što je njujorški državni tužilac Letiša Džejms rekla da će biti učinjeno ako bude potrebno.

Iako će možda moći legalno da mu bude zaplenjena imovina van Njujorka, verovatnije je da će se prvo krenuti na nekretnine u Njujorku i one koje bi mogle da budu prodate na aukciji po najvišoj ceni.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter