Izvor: Sputnjik
17.01.2023 u 10:57
0

PUŠILIN O USPESIMA RUSKE VOJSKE U MARJINKI: Uskoro će celo naselje preći pod punu kontrolu naših snaga

Sve višespratnice su već očišćene i njih kontrolišu naše jedinice, istakao je Pušilin.

Vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin saopštio je o značajnim uspesima ruske vojske u Marjinki.

– U naselju Marjinka ima određenih uspeha i to prilično značajnih. Sve višespratnice su već očišćene i njih kontrolišu naše jedinice. Ovde danonoćno vidimo rad naših vojnika, metar po metar raščišćavaju teritorije i oslobađaju naselje – rekao je Pušilin za televiziju „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, uskoro će celo naselje preći pod punu kontrolu ruskih snaga. Kako je naveo, postoje uspesi i poboljšanje položaja u avdejevskom pravcu.

MOŽDA IMA JOŠ LJUDI POD RUŠEVINAMA ZGRADE U DONJECKU: Ubijene tri osobe, a povređene četiri u ukrajinskom granatiranju (FOTO)

Pušilin je dodao da je sada prekinuta komunikacija i snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine između Severska i Artjomovska i očekuje se da će Artjomovsk u najskorije vreme biti osvojen.

Što se tiče Soledara, on je naveo da se železnička stanica Sol kod grada nalazi pod kontrolom ruskih snaga.

– Borci grupe „Vagner“ nastavljaju da napreduju u okolini Soledara. Bilo nam je važno, naravno, da prekinemo komunikaciju između Severska i Artjomovska (ukrajinski Bahmut). Grupa ‘Vagner’ se izborila sa ovim zadatkom, jer je stanica Sol takođe pod kontrolom ovih jurišnih grupa – objasnio je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Uveče 12. januara objavljeno je da je završena operacija ruskih snaga za oslobađanje Soledara koji je važan za nastavak uspešne ofanzive u donjeckom pravcu.

Artjomovsk se nalazi u delu DNR pod kontrolom Kijeva, severno od velikog grada Gorlovka. On je važno saobraćajno čvorište za snabdevanje ukrajinskih snaga u Donbasu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter