Izvor: agencije
31.10.2023 u 10:40
0

DIREKTOR MUZEJA HOLOKAUSTA: „Tako se vređaju žrtve holokausta“

Direktor Muzeja holokausta Jad Vašem Dani Dajan kritikovao je ambasadora Izraela u UN Gilada Erdana što je na reveru nosio žutu jevrejsku zvezdu tokom jučerašnjeg obraćanja na sednici Saveta bezbednosti UN.

Dajan je ocenio da se tako „vređaju i žrtve Holokausta i države Izrael“. Kako je objavio na platformi X, žuta zvezda „simbolizuje bespomoćnost jevrejskog naroda“, kao i da je „na milosti drugih“.

„Mi smo gospodari svoje sudbine. Danas stavljamo plavo-belu zastavu na rever, a ne žutu zakrpu“, dodao je Dajan, prenose izraelski mediji.

Ambasador je rekao u Savetu bezbednosti i svojim saradnicima da će nositi žutu zvezdu na kojoj piše „da se ne ponovi“, dok članovi tog tela ne osude zločine Hamasa.

Militanti Hamasa i drugih palestinskih ekstremističkih organizacija su 7. oktobra, uz podršku baražne raketne vatre, probili graničnu ogradu između Izraela i pojasa Gaze i ubili više od 1.400 ljudi, najviše civila, u njihovim kućama i na muzičkom festivalu na otvorenom.

U izraelskim bombardovanju Gaze i kopnenim operacijama ubijeno je oko 8.300 ljudi u Gazi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter