Izvor: BSC HAPPY
10.02.2023 u 17:03
0

„ON IMA DRUGE PRIORITETE“ Peskov o mogućem oduzimanju ordena časti Putinu, otkrio šta predsednik Rusije misli o tome

Makron je u četvrtak odlikovao ordenom Legije časti ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ne smeta mogućnost da mu se oduzme francuski orden Legije časti, izjavio je u petak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Ne mislim da će to biti problem za predsednika Putina niti da će mu to postati prioritet. On ima druge prioritete, koji su dobro poznati ruskim građanima – rekao je Peskov, komentarišući opasku francuskog predsednika Emanuela Makrona da takva odluka je bila moguća.

Na pitanje da li bi takav korak mogao da utiče na intenzitet komunikacije Putina i Makrona, Peskov je rekao da trenutno nije „tako intenzivan“.

ČEKA „PRAVI TRENUTAK“: Makron razmatra oduzimanje ordena časti Putinu

Makron je u četvrtak odlikovao ordenom Legije časti ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Na pitanje o mogućnosti da ruskom lideru oduzme orden, francuski predsednik je rekao da je to „simbolično, ali važno pitanje“. On je dodao da još nije doneo odluku i smatra da za takve korake treba izabrati pravi trenutak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Putina je francuski predsednik Žak Širak odlikovao Velikim krstom Legije časti, najvišim francuskim ordenom za zasluge, još 2006. godine.

Orden, koji je ustanovio Napoleon Bonaparta 1802. godine, dodeljuje se civilima i vojnim licima za izuzetne zasluge u nacija u vreme mira i rata.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter