Izvor: tanjug
08.08.2023 u 15:22
0

DODVARAVAJU LI SE ZMAJU? SAD zvanično pozvale kineskog ministra spoljnih poslova da poseti Vašington

Spremni smo da održavamo komunikaciju, ali bez mnogo detalja navedeno iz Kine. u U isto vreme usledio je i razgovor kineskih i amerčkih bezbednjaka prenose svetski mediji

Sjedinjene Američke Države su zvanično pozvale novoimenovanog ministra spoljnih poslova Kine Vanga Jia da poseti Vašington, saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

„UKRAJINA JE JEDNA OD NAJGORIH, UKRAJINCI NEMAJU SREĆE“: BIL GEJTS ispljuvao TERORISTIČKI KIJEVSKI REŽIM (VIDEO)

-Poziv Vangu je upućen u ponedeljak tokom sastanka u Stejt departmentu između pomoćnika državnog sekretara SAD za istočnu Aziju i Pacifik Danijela Kritenbrinka i Janga Taoa, generalnog direktora za pitanja Severne Amerike i Okeanije u kineskom ministarstvu spoljnih poslova- rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

youtube/prinscreen

Miler nije naveo da li je kineska strana prihvatila poziv, ali je dodao da Vašington očekuje pozitivan odgovor.

Kina je saopštila danas da je „spremna da održava komunikaciju“ sa Sjedinjenim Američkim Državama o mogućnosti posete kineskog ministra spoljnih poslova Vang Jia Vašingtonu. Iz kineskog ministarstva spoljnih poslova nisu naveli više detalja.

Danas je takodje održan sastanak američkih i kineskih bezbednosnih zvaničnika. Pomoćnik američkog ministra odbrane za pitanja bezbednosti Indo-Pacifika Eli Ratner i direktor Odeljenja za severnoamerička i okeanska pitanja pri kineskom ministarstvu spoljnih poslova Jang Tao razgovarali su o američko-kineskim odnosima i pitanjima regionalne bezbednosti, saopštio je Pentagon. -Razgovori su usledili nekoliko dana nakon što su Ratner i američki ministar odbrane Lojd Ostin završili putovanje sa fokusom na jačanje odbrambenih veza sa Australijom i Papuom Novom Gvinejom i promovisanje slobodnog i otvorenog Indo-Pacifika“, navodi se u saopštenju koje prenosi Peking ivning njuz.

Ratner je „naglasio stalnu posvećenost Ministarstva odbrane održavanju otvorenih linija komunikacije između vojske Sjedinjenih Američkih Država i Kine kao način da se izbegne sukob“. Ostin je na azijskom bezbednosnom forumu u junu rekao da je takva komunikacija neophodna da bi se sprečile pogrešne procene.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter