Izvor: BSC Happy
20.03.2023 u 17:54
0

„DOLAZI UKRAJINSKA OFANZIVA“: Prigožin ponovo pušta lažnu vest!

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin rekao je ministru odbrane Sergeju Šojguu u pismu objavljenom u ponedeljak da ukrajinska vojska planira neposrednu ofanzivu sa ciljem da odseče njegove Vagnerove snage od glavnog dela ruskih trupa u istočnoj Ukrajini.

U pismu koje je objavila njegova pres služba, Prigožin je rekao da je „napad velikih razmera“ planiran za kraj marta ili početak aprila.

 – Molim vas da preduzmete sve neophodne mere da sprečite da privatna vojna kompanija Vagner bude odsečena od glavnih snaga ruske vojske, što će dovesti do negativnih posledica po specijalnu vojnu operaciju –  rekao je on, koristeći termin koji Moskva koristi za svoj rat u Ukrajini.

PRIGOŽIN NE KRIJE SVOJE NAMERE: „Vagner“ planira da regrutuje oko 30.000 novih boraca do sredine maja!“

To je bio prvi put da je Prigožin objavio takvu prepisku sa ministrom odbrane, kojeg je često kritikovao zbog vođenja rata.

Činilo se da neobičan potez ima dva moguća cilja: da zbuni ukrajinske komandante (kao što je bio slučaj sa navodnim nedostatkom municije kod trupa Vagner, da bi nesrećni ukrajinski vojnici krenuli na neprijatelja za kog smatraju da municije nema, te kao rezultat bili pokošeni pod ruskom paljbom) i da pokuša da okrivi Šojgua, a ne Prigožina, ako se navodni ukrajinski manevar pokaže uspešnim.

Prigožin je rekao da daje detalje ukrajinskog plana i sopstvenog predloga da mu se suprotstavi u prilogu pisma, koji nije javno objavio. 

On je rekao da Vagnerove snage trenutno kontrolišu 70 odsto ukrajinskog grada Bahmuta, koji pokušavaju da zauzmu od prošlog leta u najdužoj i najkrvavijoj bici rata.

Možda bi posle rata Prigožin mogao da promeni posao, možda da postane ministar propagande…

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter