Izvor: Blic.rs
23.02.2023 u 08:30
0

Dvoje ranjenih u granatiranju Harkova, Ukrajina želi da produži sporazum o žitu!

Ukrajinski ministar energetike German Galuščenko zamolio je danas saveznike Kijeva da pošalju sisteme protivvazdušne odbrane kako bi se zaštitio energetska infrastruktura Ukrajine.

Zamenik ministra infrastrukture Ukrajine Jurij Vaskov izjavio je da Ukrajina namerava da ove nedelje zatraži od Turske i UN da započnu pregovore o produženju sporazuma o žitu

„TO BI BIO SMRTONOSAN UDARAC“: Da li Ukrajina perfidno cilja jedino mesto koje ruski lider ne sme da izgubi?

Ukrajinski ministar energetike German Galuščenko zamolio je danas saveznike Kijeva da pošalju sisteme protivvazdušne odbrane kako bi se zaštitio energetska infrastruktura Ukrajine.

– Najvažnije pitanje za zaštitu naše energetske infrastrukture je PVO sistem. Tražimo od naših partnera da nas na taj način podrže. Već smo dobili ponešto od naših partnera, ali je veoma važno da toga bude još, posebno od Sjedinjenih Država… PVO omogućava našoj vojsci da pogodi mnogo projektila koje bi trebalo da gađaju energetsku infrastrukturu. To je najbolje rešenje za nas – rekao je.

Ministar je optužio Rusiju da od prošlog oktobra svakodnevno napada energetski sistem Ukrajine i dodao da je oko 50 odsto svih energetskih sistema u Ukrajini pogođeno ruskim napadima od početka rata prošle godine.

Ruske snage su danas napale direkciju stranih plaćenika u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-potpukovnik Igor Konašenkov.

 – U oblasti naselja Memrik u Donjeckoj Narodnoj Republici pogođen je privremeni štab direkcije jedinica stranih plaćenika – rekao je portparol.

Dvojica muškaraca su hospitalizovana nakon što je granatiran tržni centar u Šebekinu, u Belgorodskoj oblasti, objavio je danas guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

– Još jedna povređena osoba je prebačena u centralnu okružnu bolnicu muškarac sa potresom mozga. Njegove povrede su umerene prirode – rekao je Gladkov.

Ranije je saopšteno da je samo jedna osoba povređena, prenosi TAŠ.

Predsednik ruske državne dume, Vjačeslav Volodin, izjavio je danas da su SAD uništile arhitekturu svetske stabilnosti, time što su prestale da poštuju svoje obaveze i odbacujući predloge Rusije o globalnoj bezbednosti.

On je poručio da kada je reč o bezbednosti Rusije i njenog naroda, upotreba jezika ultimatuma sa Moskvom nije prihvatljiva, prenosi TAŠ.

Rusija je izrazila zabrinutost zbog zamene osoblja Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u nuklearnoj elektrani Zaporožje.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije se navodi da ova promena predstavlja „narušavanje“ dogovorenog rasporeda rotacija osoblja IAEA bez dobrog povoda, prenosi Rojters.

U Rusiji je danas pokrenut prvi proces protiv pripadnika Oružanih snaga Ukrajine zbog zlostavljana civila, prenosi TAŠ.

Pripadnik ukrajinske mornarice Anton Čerednik je optužen i za ubistvo i pripremu za izvođenje terorističkog napada.

Ukrajinski zvaničnici su saopštili da su tokom današnjeg granatiranja industrijskih postrojenja u Harkovu ranjena dva civila.

– Prema preliminarnim podacima, četiri projektila su pogodila Harkov. Neprijatelj je gađao industrijska postrojenja – saopštio je gradonačelnik Harkova Ihor Tjerehov putem Telegrama.

Guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov je u odvojenom saopštenju rekao da je dvoje civila lakše ranjeno u ovom napadu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter