Izvor: Kurir.rs
19.02.2023 u 18:29
0

„TO BI BIO SMRTONOSAN UDARAC“: Da li Ukrajina perfidno cilja jedino mesto koje ruski lider ne sme da izgubi?

Razvožajev je izneo sličnu tvrdnju prošlog meseca kada je na Telegramu objavio da je protivvazdušna odbrana oborila 10 dronova iznad Sevastopolja u, kako je rekao, „neuspelom ukrajinskom napadu“.

Krimski zvaničnik je u četvrtak izvestio da su ruske snage protivvazdušne odbrane osujetile ukrajinski napad dronom na grad Sevastopolj.

NAJAVLJEN PUTINOV GOVOR: Govoriće o ratu u Ukrajini uoči godišnjice!

Iako Ukrajina nije prihvatila odgovornost za navodni napad, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je mesecima ipak stavljao do znanja da je vraćanje kontrole nad Krimom – poluostrvom u Ukrajini koje je Rusija napala i anektirala 2014. – sada glavni cilj njegove zemlje u ratu.

Lorens S. Rirdon, profesor političkih nauka na Univerzitetu u Nju Hempširu, izjavio je za Njuzvik da bi, ako Ukrajina povrati Krim, posledice mogle da se protežu dalje od samo okončanja cilja ruskog predsednika Vladimira Putina da ujedini ukrajinske teritorije u „Novorusiju“.

– Gubitak Krima bio bi smrtonosni udarac za san o Novorusiji i ugrozio bi Putinovu vlast – rekao je Rirdon.

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je imenovala Rusija, napisao je na svom Telegram kanalu u četvrtak ujutro da su dve bespilotne letelice (UAV) iz Ukrajine „oborene iznad mora“ i da „naše odbrambene snage nastavljaju da odbijaju napad“.

Razvožajev je izneo sličnu tvrdnju prošlog meseca kada je na Telegramu objavio da je protivvazdušna odbrana oborila 10 dronova iznad Sevastopolja u, kako je rekao, „neuspelom ukrajinskom napadu“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter