Izvor: Tanjug
19.02.2023 u 07:47
0

„DVOLIČNOST SAD NEČUVENA“ Antonov postavio jasno pitanje: „Zašto Stejt department ćuti o zverstvima ukrajinskih nasilnika?“

Antonov naveo da Vašington "radije okreće leđa jezivim scenama pogubljenja zarobljenih ruskih vojnika".

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov rekao je danas da Vašington pokušava da opravda sopstvene akcije za podsticanje ukrajinske krize, optužbama za navodne zločine Moskve u Ukrajini i ukazao na „beskrajno pumpanje“ Kijeva oružjem.

– Nekada su Amerikanci govorili da će Ukrajinu snabdevati isključivo odbrambenim naoružanjem, a sada prenose teška oklopna vozila, artiljeriju, višecevne bacače raketa. SAD snabdevaju naciste obaveštajnim podacima, obučavaju militante – rekao je ambasador, prenela je RIA Novosti.

Antonov se osvrnuo na izjave potpredsednice SAD Kamale Haros, koja je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji optužila Rusiju za „zločine protiv čovečnosti“ u Ukrajini, a to je juče isto izjavio i državni sekretar Entoni Blinken.

ORBAN KRITIKOVAO KIJEV, BRISEL I VAŠINGTON: „Nijedan građanin Brisela nije poginuo u Ukrajini, ali Mađari jesu!“

Diplomata je napomenuo da SAD ignorišu činjenicu da ukrajinska koristi zabranjenu municiju, koja se, kako je rekao, u velikim količinama uvozi u Ukrajinu.

Osim toga, kako je naveo, Vašington „radije okreće leđa jezivim scenama pogubljenja zarobljenih ruskih vojnika“.

Ruski ambasador je rekao da je „ovakva dvoličnost SAD nečuvena“.

– Zašto Stejt department ćuti o zverstvima ukrajinskih nasilnika? Gde gledaju stručnjaci američkih organizacija za ljudska prava? – zapitao je Antonov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter