Izvor: Tanjug
17.07.2023 u 07:45
0

EKSPLOZIJA NA KRIMSKOM MOSTU: Ima poginulih

 Dve osobe su poginule danas, a jedno dete je povređeno na Krimskom mostu, dok je saobraćaj obustavljen zbog oštećenja na kolovozu, prenela je ruska novinska agencija RIA pozivajući se na ministarstvo zdravlja regiona Krasnodar.

„Prema podacima Ministarstva zdravlja Krasnodarske teritorije, maloletno lice povređeno je u vanrednoj situaciji na Krimskom mostu“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da se pretpostavlja da je reč o povredi umerene težine.

„U ovom trenutku, lekari se spremaju za intervenciju, a dete će helikopterom biti prebačeno u regionalnu bolnicu“, navodi se u saopštenju ministarstva.
Prema rečima guvernera Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova, povređena je devojčica, a njeni roditelji su poginuli.

Na mesto događaja izašla je ekipa istražnog komiteta, a rusko ministarstvo saobraćaja demantovalo je da je došlo do oštećenja stuba mosta i navelo da je oštećen samo kolovoz.

NA DAN KAD SLAVE NAPAD NA KRIMSKI MOST POKUŠALI UDAR NA ISTOM MESTU: RUSKA PVO skršila KRSTAREĆU RAKETU u blizini KERČA

U vanrednom štabu Krasnodarskog kraja su pojasnili da je gužva, koja je nastala na ulazu na most, sada smanjena i da je kolona duga tri kilometra.

Šef Krima Sergej Aksjonov rekao je da bi železnički saobraćaj mogao da bude ponovo uspostavljen do 9.00 po lokalnom vremenu.

On je na Telegramu zamolio stanovnike regiona i turiste da koriste alternativne kopnene puteve, umesto Krimskog mosta.

„Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, molim stanovnike i goste na poluostrvu da se suzdrže od putovanja preko Krimskog mosta i da, iz bezbednosnih razloga, izaberu neki alternativni put. Verujte samo zvaničnim informacijama“, naveo je Aksjonov, ne precizirajući zbog čega je nastao problem.

Rojters prenosi, pozivajući se na ukrajinsku novinsku agenciju RBC, da su se čule dve eksplozije na mostu i dodaje da nije mogao nezavisno da potvrdi izveštaje.

Za sada nema komentara sa ukrajinske strane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter