Izvor: Tanjug
08.03.2023 u 10:43
1

PESKOV NASTAVLJA DA POENTIRA U DAHU? „Koordinisano je širenje dezinformacija o eksplozijama na Severnom toku!“

Peskov je takođe podsetio da Rusiji i dalje nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi, a pre nekoliko dana Moskva je obaveštena o tome iz Kopenhagena i Stokholma. "

Saznanja listova „Njujork tajms“ i „Cajt“ o eksplozijama na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ deo su koordinisanog širenja dezinformacija u medijima, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ŠESTORO LJUDI DIGLO U VAZDUH SEVERNI TOK? Nemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima

„Očigledno je da oni koji su odgovorni za teroristički napad žele da skrenu pažnju. Očigledno je da se radi o koordinisanom širenju dezinformacija u medijima“, rekao je Peskov.

On je dodao da mu nije jasno kako američki zvaničnici na koje se listovi pozivaju „mogu nešto da pretpostavljaju o terorističkim napadima na gasovode ‘Severni tok’ bez istrage“.

To sve ne samo da je čudno, to ‘miriše’ na monstruozan zločin. U najmanju ruku bi zemlje-akcionari gasovoda ‘Severni tok’ i UN trebalo da zahtevaju hitnu transparentnu istragu u kojoj bi učestvovali svi koji bi mogli da rasvetle okolnosti napada“, dodao je portparol Kremlj.

Ranije je „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštio da su američki zvaničnici saopštili da nisu pronađeni nikakvi dokazi navodne umešanosti ruskih vlasti u napade na gasovode „Severni tok“, te da novi obaveštajni podaci daju osnova da se pretpostavi da neka proukrajinska grupa stoji iza napada na gasovode. Nemački list „Cajt“ piše da su nemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima „Severni tok“, te da tragovi vode ka kompaniji u vlasništvu Ukrajinaca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PESKOV NASTAVLJA DA POENTIRA U DAHU? „Koordinisano je širenje dezinformacija o eksplozijama na Severnom toku!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter