Izvor: Tanjug/BSC Happy
06.04.2024 u 09:49
0

EKVADOR OBJAVIO RAT MEKSIKU: Upad u MEKSIČKU AMBASADU, predsednik se oglasio i OBJAVIO OVO (VIDEO)

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador objavio je da će njegova zemlja prekinuti diplomatske odnose sa Ekvadorom nakon nedavnog upada policije u meksičku ambasadu u Kitu.

Lopez Obrador je istakao da ovaj čin predstavlja flagrantno kršenje međunarodnog prava i suvereniteta Meksika, prenosi AP.

Na platformi X, predsednik Meksika je naglasio da će meksička vlada delovati u skladu sa zakonom i odmah proglasiti suspenziju diplomatskih odnosa sa Ekvadorom.

POTOP: RUSIJA PROGLASILA POTPUNU EVAKUACIJU – Iz Orenburške oblasti iseljeno skoro 5000 ljudi, sve pod vodom nakon pucanja brane

Ekvadorski policajci su nasilno upali u ambasadu Meksika u Kitu u petak i priveli bivšeg potpredsednika Ekvadora Horhea Glasa, koji je tražio politički azil.

Incident se desio nekoliko sati nakon što je meksička vlada odobrila politički azil Glasu, koji je možda najtraženiji čovek u Ekvadoru i suočava se sa istragama o korupciji, navodi AP.

Predsedništvo Ekvadora saopštilo je da je Ekvador suverena država i da neće dozvoliti nijednom kriminalcu da ostane na slobodi.

Tenzije između dve zemlje su eskalirale nakon izjave predsednika Meksika da je Ekvador smatrao „veoma nesrećnim“ zbog ishoda nedavnih izbora, na kojima je pobedio ekvadorski predsednik Danijel Noboa.

Kao odgovor na ovu izjavu, Ekvadorska vlada je proglasila meksičkog ambasadora personom non grata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter