Izvor: Tanjug
28.09.2022 u 15:59
0

Erdogan ponudio Zelenskom posredovanje oko nuklearne elektrane Zaporožje!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i ponudio posredovanje u stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje.

„Predsednik Ergodan je izrazio duboko zadovoljstvo što je uspešno okončana razmena zarobljenika između Rusije i Ukrajine na kojoj već dugo rade. Navodeći da funkcioniše sporazum o ukrajinskom izvozu žitarica preko Crnog mora, predsednik Erdogan je rekao da se sličan pristup može ispoljiti i u kontekstu nuklearke Zaporožje i da je ponuda neophodnog posredovanja i pomoći u stvaranju demilitarizovane zone oko elektrane u funkciji“, rečeno je novinarima iz kabineta turskog predsednika, prenela je agencija TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi izrazio je juče nadu da će ove nedelje doći u Rusiju i Ukrajinu kako bi nastavio razgovore o situaciji oko nuklearne elektrane Zaporožje.

Komentarišući tok pregovora o stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje, generalni direktor IAEA je rekao da misli da se napreduje na tom polju.

Istakao je da je spreman da nastavi razgovore sa Rusijom i Ukrajinom o tom pitanju.

Ursula fon der Lajen i Žozep Borelj izaći će sa planovima pooštravanje sankcija Rusiji!

Nuklearna elektrana Zaprorožje nalazi se na jugu Ukrajine u blizini grada Energodara, a od marta je pod kontrolom ruskih snaga dok u njoj i dalje rade ukrajinski stručnjaci.

Ruska i ukrajinska strana svakodnevno razmenjuju optužbe za granatiranje nuklearke.

Početkom septembra, nuklearno postrojenje je posetila misija IAEA na čelu sa Grosijem.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter