Izvor: Tanjug
21.01.2021 u 11:35
0

FAUČI: SAD će se pridružiti mehanizmu KOVAKS

 Sjedinjene Američke Države pod predsednikom Džoom Bajdenom nameravaju da se pridruže mehanizmu KOVAKS koji za cilj ima isporuku vakcina siromašnim zemljama, rekao je danas Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) Bajdenov glavni medicinski savetnik Entoni Fauči.

„Predsednik Bajden će kasnije danas izdati direktivu koja uključuje nameru Sjedinjenih Američkih Država da se pridruže KOVAKS-u i podržaće ACT- Ubrzivač u unapređivanju multilateralnih napora za vakcinu protiv kovid-19, terapijsk i dijagnostičku distribuciju, nepristrasan pristup i istraživanje i razvoj“, rekao je Fauči za Izvršnom odboru SZO, preneo je Rojters.

On je rekao da će SAD ostati članica SZO.

PROČITAJTE JOŠ

EKSKLUZIVNO! Ana Brnabić na Happy TV: Do jutros vakcinisano 50.000 ljudi, pomažemo i Severnoj Makedoniji

ĐERLEK: Ispolitizovan i bespotreban stav o kovid pasošima

ANA BRNABIĆ NA HAPPY TV: Imamo milion vakcina, stručnjaci iz Torlaka putuju u Rusiju zbog „Sputnjik V“

DOKTORKA VESNA PORUČILA: Oni koji ne žele da se vakcinišu, u opasnosti su

Danas potpisivanje SPORAZUMA za početak aktivnosti DFC u Srbiji

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus pozdravio je nameru SAD rekavši da je to dobar dan za SZO i dobar dan za globalno zdravlje.

Bajdenov prethodnik Donald Tramp prekinuo je finansiranje SZO, gde su SAD najveći donator i najavio postupak povlačenja iz Agencije u julu 2021.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter