Izvor: TANJUG
07.11.2022 u 10:40
0

FINALNE PRIPREME PRED IZBORE: Bajden i Tramp održali završne mitinge!

Aktuelni predsednik SAD Džo Bajden i bivši predsednik Donald Tramp, održali su predizborne skupove uoči poslednjeg dana pred međuizbore, na kojima će Amerikanci birati nove predstavnike za Kongres, ali i guvernere i predstavnike lokalne vlasti.

Ankete ukazuju da su republikanci u prednosti kada je reč o Predstavničkom domu, donjem domu Kongresa, dok će izbor članova Senata biti neizvesniji, piše Bi-Bi-Si.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Odluku o tome ko će kontrolisati Senat u naredne četiri godine verovatno će doneti birači u Pensilvaniji, Džordžiji i Nevadi.

Ovi međuizbori, koji se tako nazivaju jer „padaju“ na polovini predsedničkog mandata, biće i svojevrni referendum o aktuelnoj administraciji predsednika Džozefa Bajdena, koja se suočava sa brojnim izazovima u vreme velike polarizacije američkog društva.

Demokratska stranka koju predvodi Bajden mogla bi se suočiti sa porazom, čak i u delovima zemlje u kojima demokrate obično dobro prolaze.

BAJDEN ZARATIO SA ILON MASKOM: „Kupio je Tviter da bi širio laži po svetu!“

Bajden je u nedelju govorio na skupu u Njujorku u znak podrške guvernerki Keti Hočul, koja je protivkandidatkinja republikancu Liju Zeldinu kojeg podržava Tramp.

Hočul su podržale i neke “zvezde” demokratske partije, poput bivšeg predsednika Bila Klintona, potpredsednice Kamale Haris i bivše državne sekretarke Hilari Klinton.

U svom govoru, Bajden je izbore nazvao „prelomnom tačkom“ koja će odrediti narednih 20 godina u SAD.

On je glasačima na koledžu Sara Lorens rekao da biraju između dve „fundamentalno različite vizije Amerike“.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je održao govor na mitingu u Majamiju, gde je optužio demokrate da vode zemlju ka komunizmu.

– Demokrate žele da pretvore Ameriku u komunističku Kubu ili socijalističku Venecuelu, rekao je Tramp na skupu.

Tramp je tokom govora nagovestio da bi ponovo mogao da se kandiduje za predsednika 2024. godine, prenosi britanski javni servis.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter