Izvor: Tanjug
05.12.2022 u 12:13
0

Finska vlada traži od parlamenta da usvoji osnivački sporazum NATO!

Finska vlada saopštila je danas da je zatražila od parlamenta da zvanično usvoji osnivački sporazum NATO, pripremajući na taj način zemlju za članstvo u vojnom savezu kada Mađarska i Turska odobre pristupanje.

AMERIKA NAORUŽAVA FINSKU: Odobrena kupovina taktičkih projektila i drugog oružja

„Naše članstvo u NATO-u je važno za nas Fince, ali i za članice NATO-a“, rekao je ministar spoljnih poslova Peka Havisto na konferenciji za novinare, preneo je Rojters. U maju je 188 od 200 poslanika dalo podršku pridruživanju, uz samo osam glasova protiv.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prosta većina u parlamentu biće dovoljna da se odobri osnivački sporazum o NATO-u, jer ne zahteva hitne promene postojećeg finskog zakonodavstva ili ovlašćenja za određivanje spoljne i bezbednosne politike, navodi ministarstvo spoljnih poslova.

U maju su Finska i susedna Švedska podnele zahtev za članstvo u NATO kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu, ali njihove prijave su uslovljene odobrenjem svih 30 članica, od kojih je do sada zeleno svetlo dalo njih 28.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter