Izvor: Tanjug
29.10.2023 u 20:57
0

Ursula Fon der Lajen doputovala u Severnu Makedoniju

Predsednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen doputovala je danas u Skoplje.

Ursula fon der Lajen je u Skoplju započela četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region, saopšteno je iz EK.

Nju je u Skoplju dočekao predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, a predviđeno je da se sutra sastane sa premijerom Dimitrom Kovačevskim. “Drago mi je što sam započela posetu Zapadnom Balkanu u Skoplju. Kako napredujete u reformama, tako se probijate ka EU.

Radujemo se što ćemo vas dočekati, vaš jedinstveni identitet i vaš jezik, makedonski jezik“, napisala je Fon der Lajen na svom nalogu na mreži Iks. Pored Severne Makedonije, Fon der Lajen će posetiti i Srbiju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.

“Ovo će biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji, a posebno da se regionalnim liderima detaljnije predstavi Plan rasta EU za Zapadni Balkan“, saopštila je ranije Evropska komisija.

Ona će potom otputovati u Prištinu, gde će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, a u utorak će boraviti u Podgorici, gde će razgovarati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Tokom posete Beogradu, gde bi trebalo da doputuje u utorak popodne, Fon der Lajen će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. U sredu će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i predsednicom Saveta ministara Borjanom Krišto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter