Izvor: tanjug
30.08.2021 u 10:23
0

FOND GORČAKOV: Na Konferenciji u Moskvi biće predstavljeni rezultati o istraživanju događaja u Sarajevu i Srebrenici

 U Moskvi će 14. septembra biti održana međunarodna konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati nezavisnih međunarodnih komisija o istraživanju događaja u Sarajevu i Srebrenici tokom građanskog rata u BiH od 1991. do 1995. godine, saopšteno je iz Fonda Gorčakov.

Konferencija „Rezultati rada nezavisnih međunarodnih komisija: srpske žrtve u građanskom ratu u Sarajevu 1991-1995. godine i žrtve svih naroda na području Srebrenice 1991-1995. godine“ biće održana u sedištu tog fonda.

VAŽNO: 

DAČIĆ: Od evroparlamentaraca NISAM DOBIO tekst predloga za izmenu izbornih uslova u Srbiji

DR KON U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO: Nošenje maski može u potpunosti da zameni vakcinaciju

PROGNOZA ZA PONEDELJAK 30. AVGUST: Razvedravanje i skok temperature

Na sajtu Fonda je saopšteno da konferenciju organizuju u saradnji sa Međunarodnim institutom za razvoj naučne saradnje, uz podršku Ruskog saveta za međunarodne poslove. 

Učesnici konferencije biće predsedavajući i članovi dve nezavisne međunarodne komisije.

Podseća se da su komisije imenovane početkom 2019. godine, a da su posao završile krajem 2020.

PROČITAJTE JOŠ: 

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Šta sve novo prestonica dobija – OVO SE DO SADA NIJE DOGODILO U BEOGRADU!

DANAS SLAVIMO SVETOG MIRONA: Posebno OVI LJUDI treba da pročitaju molitvu!

STEFANOVIĆ otvorio međunarodno takmičenje VOJNE POLICIJE „Čuvar reda“ u Kraljevu

GUŽVE U SAOBRAĆAJU, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Teretna vozila na graničnim prelazima čekaju i do DVA SATA

Komisije su, kako se navodi, činile grupe nezavisnih međunarodnih stručnjaka iz Rusije, SAD, Izraela, Njemačke, Francuske, Austrije, Italije, Srbije, Australije, Nigerije, Japana.

Kao rezultat ozbiljnog i multidisciplinarnog rada stvoren je jedinstveni materijal koji se tiče vojnih, političkih, ekonomskih i psiholoških aspekata građanskog rata u BiH 90-tih godina, kao i njegove sadašnje posledice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter