4°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Telemaster Happy TV

Izvor: Tanjug

STEFANOVIĆ otvorio međunarodno takmičenje VOJNE POLICIJE "Čuvar reda" u Kraljevu

Na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu danas je održana svečana ceremonija otvaranja Međunarodnog takmičenja jedinica vojne policije "Čuvar reda", kojem je prisustvovao i potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

"Srpska istorija obiluje borbama i stradanjima našeg naroda, viteškim borbama za slobodu i život, i u miru, i u ratu. Tu žrtvu nebrojenih srpskih heroja kroz vekove ne smemo nikad da zaboravimo. Zato večerašnje vojne igre i one koje će biti održane u narednih nekoliko dana želim da posvetim našim precima, srpskim herojima da bismo mi i naša deca živeli u slobodnoj Srbiji i da bismo danas mogli u miru da se sportski takmičimo i bijemo bitke potpuno drugačije vrste", poručio je Stefanović.

Ministar odbrane je podsetio da je Srbija ove godine prvi put jedan od koorganizatora najveće vojne smotre na svetu - Međunarodnih vojnih igara.

VAŽNO: 

POŽAR NA AUTOKOMANDI! Gori teretana!

MNOGO SMO JAKI! Vojska Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

MINISTAR VULIN PORUČIO: Dok Srbiju vodi predsednik Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

Prema njegovim rečima, Međunarodne vojne igre danas su takmičenje u kojem se 42 vojske nadmeću u ukupno 34 discipline na kopnu, vodi i vazduhu, na terenima u Rusiji, Srbiji i drugim državama.

"Srbija ima čast da organizuje takmičenje vojnopolicijskih jedinica u disciplini „Čuvar reda“. Želim da se zahvalim našim ljudima iz Vojske Srbije na sjajnoj organizaciji i pripremama, jer su zaista uložili ogroman trud da bi ovo takmičenje na našim poligonima „Žiča“ i „Beranovac“ moglo da počne i da bismo se pokazali kao pravi domaćini našim gostima - istakao je ministar Stefanović.

Kraljevo, kako je ocenio, odličan je izbor za održavanje ovog takmičenja, jer u njemu žive izuzetno gostolubivi i srdačni ljudi, koji umeju da pokažu pravo gostoprimstvo.

On je svim učesnicima poželeo mnogo sreće, a srpskim takmičarima što bolji rezultat i da daju sve od sebe da dobro brane boje Srbije.

"Vi, koji ste pripadnici vojne policije naše vojske, svojom odlukom da posvetite svoje živote zaštiti naše Srbije postali ste posebni za naš narod, posvećenošću i ogromnim radom već ste zavredili svako poštovanje, ali se svakako nećemo lkutiti ni ako donesete i neku medalju", istakao je ministar Stefanović.

Ministar je objasnio da nakon prve dve faze takmičenja koje su provera vatrene osposobljenosti vojnih policija, druge dve će se odvijati na poligonu „Beranovac“.

"Reč je o fazama „patrolna staza“ i „trka heroja“ koje će se održati 1. i 3. septembra i kojima će građani moći da prisustvuju. Pozivam vas da nam se pridružite i da pogledate šta je to što ovi timovi umeju, koliko su vrhunski obučeni i koliko su zahtevni njihovi svakodnevni zadaci", poručio je ministar Stefanović.

Ministar odbrane pozvao je sve građane i da bodre tim Vojske Srbije i da budu uz svoju vojsku, kao što je ona uvek uz svoj narod.

On je zahvalio Ruskoj Federaciji na ukazanom poverenju, a prisutnima se obratila i zamenica ruskog ministra odbrane Tatjana Ševcova, koja je istakla da se broj učesnika ovog takmičenja iz godine u godinu povećava, kao i da ono postaje sve zahtevnije i privlačnije za publiku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Geografija održavanja ovog takmičenja se širi. Kao potvrda toga je da ove godine imamo još jednu zemlju suorganizatora Međunarodnih vojnih igara - Republiku Srbiju. Predstavljati vojnu policiju oružanih snaga svojih zemalja na ovom takmičenju je i prestižno i odgovorno, a pobediti je časno", poručila je Ševcova i dodala da takmičarima predstoji da pokažu čvrstinu duha, izdržljivost, veštinu i taktičko majstorstvo.

Već sutra, šest takmičarskih ekipa na poligonu „Žiča“ imaće priliku da se, u pojedinačnoj konkurenciji, odmere u veštinama gađanja poluautomatskim i automatskim naoružanjem tokom prve faze nadmetanja.

Drugi dan takmičenja, 31. avgusta, rezervisan je za gađanja dvočlanih timova u simulaciji realne borbene situacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad