Izvor: BSC Happy
24.02.2023 u 07:52
2

GODIŠNJICA SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI: Generalna skupština UN usvojila je antirusku rezoluciju

Generalna skupština UN usvojila je antirusku rezoluciju, povodom godišnjice specijalne vojne operacije u Ukrajini. 

Ukupno je 141 država glasala za, sedam (Rusija, Belorusija, Severna Koreja, Mali, Nikaragva, Sirija i Eritreja) je bilo protiv, 32 (uključujući Kinu) su bile uzdržane.

Beloruski amandmani koji sadrže poziv na pregovore i zabranu isporuke oružja Kijevu su odbijeni. Minsk je takođe predložio da se iz dokumenta izuzmu odredbe koje okrivljuju Moskvu za početak sukoba i pozivaju na hitno povlačenje ruskih trupa iz Ukrajine.

OVO ĆE BITI GODINA NAŠE POBEDE! Zelenski: „Milioni Ukrajinaca napravili izbor i odabrali otpor i borbu“

Uz podršku zapadnih zemalja, Ukrajina je ranije izašla sa nacrtom rezolucije Generalne skupštine UN, za koju tvrdi da je usmerena na pomirenje. Međutim, dokument ne sadrži pozive na pregovore ili prekid vatre, već zahteva da Rusija povuče svoje trupe sa ukrajinske teritorije. Osim toga, u dokumentu je sva krivica za početak sukoba na Rusiju.

Tekst sadrži i poziv stranama da ispoštuju svoje obaveze u vezi sa civilima i ratnim zarobljenicima i pozive da se osigura odgovornost za kršenja međunarodnog prava počinjena na teritoriji Ukrajine, kroz pravedne i nezavisne istrage na nacionalnom i međunarodnom nivou.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “GODIŠNJICA SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI: Generalna skupština UN usvojila je antirusku rezoluciju”

  1. MEDJU NARODNO PRAVA NEMA ZA VELE SILE SAD SU RATOVALE PROTIV VIJATAM IRAK AVGANISTAN SIRIJA JUGOSLAVIJA I STA RECI ZA HIROSIMU I ITD JESU SVE TE ZEMLJE KRSILE MEDJUNARODNO PRAVO A AMERUKA NE KRSI POSTO BACAJU ZLATNE BOMBE KOSTO SU BACILI NA HIROSIMU TO VEC ZNAJU I PTICE NA GRANI

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter