Izvor: TANJUG
23.01.2024 u 14:01
0

HAMAS ODGOVORIO IZRAELU: Trajni prekid vatre ostaje glavni uslov za razgovore o razmeni zatvorenika

Glavni uslov Hamasa za razgovore o razmeni zarobljenika sa Izraelom ostaje potpuni prekid vatre u Pojasu Gaze, izjavio je danas portparol tog palestinskog pokreta Valid Kilani i dodao da ta grupa još nije primila predlog Izraela za dvomesečni prekid vatre u palestinskoj enklavi.

„Glavni uslov nije privremeni, već trajni prekid vatre. Tek nakon toga će se razgovarati o drugim pitanjima, kao što su razmena zarobljenika i nastavak humanitarne pomoći“, rekao je Kilani za agenciju Anadolija.

DRAMATIČNO OBRAĆANJE NEMAČKOG MINISTRA: Spremamo se za rat sa Rusijom

On je dodao da su lideri Hamasa videli novi izraelski predlog u medijima, ali da ga zvanično nisu dobili.

Prema predlogu, dogovor bi uključivao oslobađanje svih preostalih živih talaca i vraćanje tela mrtvih talaca u nekoliko faza.

Izraelski zvaničnici su rekli da čekaju odgovor Hamasa, ali su istakli da su oprezni optimisti u pogledu mogućnosti da se postigne napredak u narednim danima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter